volkswagen tiguan highline 2.0 TDI 4MOTION

volkswagen tiguan highline 2.0 TDI 4MOTION

Val213

Volkswagen tiguan z novo zasnovo, novo tehniko, več notranjega prostora, večjim udobjem, boljšimi voznimi lastnosti ter večjo varnostjo odgovarja na številne izzive sodobnega avtomobilskega sveta. Sodi med vidne zastopnike dela ponudbe, po kateri kupci še posebej rado sežejo.
Že dolgo so športni terenci po voznih lastnostih povsem primerljivi z avtomobili. »Pikolovci« sicer ob nekoliko bolj dinamični vožnji skozi zavoje opazijo višje težišče in večjo maso, kar vsekakor krni dinamiko in odzivnost v primerjavi s karavani primerljivo velike notranjosti, a so ob številnih pomagalih in samodejnih sistemih to za vožnjo povsem lahkotni ter popolnoma varni in odzivni avtomobili. Tiguan je modni avtomobil, z zmožnostjo združevanja odgovorov na najrazličnejše potrebe. Od vsakdanjih družinskih voženj in poslovnih potovanj, do pobega iz betonskih džungel v dela prostih dneh. Težko bi našli aktivnosti v prostem času, ki jim tiguan ne bi bil kos v vlogi logistične podpore; vse od odhoda na skrite kotičke ob morju, do vleke plovil.
Suverenost v vožnji v marsičem izhaja iz dovršenega pogonskega sklopa. Dvolitrski dizelski motor z oznako TDI sodi med največje klasike med pogonskimi sklopi v sodobnem avtomobilizmu. Poleg številnih prednosti ima tudi marsikatero pomanjkljivost. Slednje pri Volkswagnu, odločeni bolj kot kadarkoli doslej, odpravljajo predvsem s tehnologijo SCR, kot del širše zastavljene strategije uravnave zglednih zmogljivosti, okoljske sprejemljivosti in zadržane porabe goriva BlueMotion Technology. Torej s selektivnim katalizatorjem za odločno zmanjševanje vsebnosti dušikovih oksidov. Svoje pri tem doda filter trdnih delcev v izpušnem sistemu ter zmanjšanje porabe goriva z natančnim upravljanjem vbrizga, mešanjem goriva z zrakom in kar se da dovršenim zgorevanjem. Vse to voznik zazna kot posebej mirno in uglajeno delovanje, povsem primerljivo z bencinskim motorjem. …

Več si lahko preberete v 213. št. revije Val navtika.