Volkswagen e-golf

Volkswagen e-golf

Val203

Prihodnost je že tu!

AVTOR Željko Purgar
FOTO Željko Purgar

Glede na to, da so v vsaki marini številni priključki za elektriko in da vozila, ko so uporabniki na morju, na parkiriščih stojijo dolgo časa, je e-golf za lastnike plovil v marsičem idealna rešitev. Do konca letošnjega leta bo na slovenskem avtocestnem križu vzpostavljeno še omrežje hitrih polnilnic za električna vozila, tako da se bo mogoče z električnimi avtomobili voziti kadar koli in kamor koli po Sloveniji.

Prihodnost je torej že tu. Tik pred tem, ko se bo v resnici udejanjila, smo se tokrat z električnim avtomobilom namesto po cestah ob morski obali odpravili tja, kjer že živijo v njej – v prihodnosti, namreč. Na pot v prihodnost smo se odpravili na drugo stran Karavank, na Koroško in po avtocesti čez predor Katschberg tudi na Solnograško. Uživali smo v mirni vožnji brez brnenja motorja. Pri tem smo hitrost omejili na 100 km/h, kar je v večjem delu cestnega odseka čez območje Katschberga tudi najvišja dovoljena hitrost. Kaj v resnici zmore e-golf, je pokazala 216 km dolga vožnja, od kraja v okolici avtocestnega odcepa proti Schladmingu do Ljubljane. Ob le 15-minutnem postanku pri hitri polnilnici na obrobju Beljaka smo do Ljubljane potrebovali kakšno minuto manj kot tri ure. Vozili smo se z zastonj električno energijo, pretočeno na Solnograškem in na Koroškem. Na cesti s sorazmerno velikimi vzponi in s spusti je e-golf v povprečju porabil 12,3 kWh električne energije na 100 km. Na cilju v Ljubljani smo imeli v akumulatorjih energije še za 18 km. Za tisti dan smo avtomobil parkirali. Čeprav so se akumulatorji preko navadne »šuko« vtičnice polnili sila počasi, so naslednje jutro bili povsem polni.

Glede na to, da se električni motor postavlja s kar 270 Nm stalnega navora od nič do 3000 vrtljajev na minuto, nam je bila z e-golfom v užitek tudi dinamična vožnja po razgibani podeželski cesti. Ni ga bilo zavoja, ob pospeševanju iz katerega bi e-golf pokazal vsaj delček neodločnosti. Dinamiki je botrovalo tudi natančno in odzivno podvozje, ki si ga električno gnani golf deli z vsemi ostalimi člani velike avtomobilske družine. …

Več si lahko preberete v 203. št. revije Val navtika.