Vladimir Zinchenko o NEO

Vladimir Zinchenko o NEO

Val 231
AVTOR Julijan Višnjevec
FOTO Julijan Višnjevec, arhiv SYP Yachts

Na letošnji Internautici je bilo premierno predstavljeno novo plovilo slovenske ladjedelnice SVP Yachts, imenovano NEO, skrajšano za New Entertainment Outboard. Ali nam lahko zaupate kaj več o tem projektu ladjedelnice, ki, kot vidimo, še ni povsem nared za prodajo?

VZ: Ja, res je, kot ste dejali. Po drugi strani bi lahko Entertainment zamenjali z Electric, saj gre tudi za nov električni pogon. Ste opazili, da imamo na vsaki strani plovila različni nalepki? Trgu smo namreč predstavili nov koncept greenlinea, ki bo zadeval obstoječe kupce, pa tudi širše je zastavljeno za vse tiste, ki iščejo več zabave, pa tudi malo drugačno plovno izkušnjo.

Sedaj vidimo odprto plovilo, mar ne?

VZ: Na navtično razstavo smo pripeljali le testno različico trupa. Nihče od električnih ponudnikov motorjev za plovila pravzaprav ni imel dovolj podatkov in testov o električnem pogonu, zato smo se odločili, da teste opravimo kar sami.

Izbrali ste Torqueedov električni pogon z instalacijo dveh zunajkrmnih motorjev?

VZ: Da, to je preverjen in tehnološko dovršen sistem, ki ima skupaj s pogonsko enoto že sistem za upravljanje, ročico za plin, prikazovalnike in seveda vse deluje. Smo odprti za vse pogovore, nič še ni dokončno dorečeno.

Ali je ta čoln dizajniran za zunajkrmne motorje ali tudi vgradnega?

VZ: Za NEO je predviden pogon z zunajkrmnimi motorji. Prečesali smo statistične podatke in prišli do neverjetne številke, da je bilo lani na svetovni ravni prodanih 450.000 čolnov z zunajkrmnimi motorji.

Se s tem produktom jasno usmerjate tudi na ameriški trg?

VZ: Ja, tudi, čeprav ne samo ameriški. Moramo vedeti, da ameriški trg še vedno raste in tudi naš partner v Ameriki raste skupaj z nami, kar bo neko logično nadaljevanje.

Gre pri razstavljenem modelu za prototip?

VZ: To je že trup plovila, ni prototip. Sedaj ga testiramo pod različnimi obremenitvami. Naredili smo enostavno palubo, da lahko opravljamo meritve, enak trup bo tudi v prihodnje v proizvodnji, a moramo najprej narediti natančne teste pri različnih obremenitvah z električnimi motorji….

Več si lahko preberete v št. 231 revije Val navtika