Visa: Spletna plačila presegla plačila s fizičnimi karticami  

Visa: Spletna plačila presegla plačila s fizičnimi karticami  

San Francisco/Ljubljana, 13. september, 2022 Družba Visa je prek Visa Token Service (VTS) izdala že več kot 4 milijarde žetonov (tokenov), kar predstavlja pomemben mejnik na področju varnosti digitalnih plačil ter nadaljnjega pospeševanja inovacij in e-poslovanja, so sporočili iz družbe. Ta zgodovinski mejnik, ki poudarja močno varnost, ki jo žetoni zagotavljajo trgovcem, izdajateljem in potrošnikom, kaže, da se je število Visinih žetonov oz. tokenov v enem letu skoraj podvojilo in preseglo število fizičnih kartic Visa v obtoku po vsem svetu.

»Tokenizacija je preprost, a učinkovit koncept, ki ga je prva uvedla Visa,« pojasnjuje Alenka Mejač Krassnig, direktorica Visa Europe za Slovenijo, in dodaja: »Rast izdajateljev, pridobiteljev, trgovcev in potrošnikov, ki opravljajo transakcije z žetoni Visa, potrjuje, da je prihodnost denarja resnično digitalna, digitalni denar pa mora temeljiti na zaupanju.«

Obseg e-trgovine se je od začetka pandemije povečal za več kot 50 odstotkov. Vendar se s priročnostjo spletnega nakupovanja povečujejo tudi pričakovanja potrošnikov ter zahteve po enostavnih in varnih transakcijah. Visa z inovacijami in s storitvijo Visa Token Service, ki 16-mestne številke računov Visa nadomešča z digitalnim žetonom, prehiteva povpraševanje potrošnikov.

Žetoni: Varnostni stražarji spletnega nakupovanja

Žetoni so nesojeni junaki elektronskega poslovanja, ki lahko koristijo celotnemu plačilnemu ekosistemu, saj izdajatelji, pridobitelji, trgovci in potrošniki vidijo vrsto koristi, vključno z zmanjšanjem števila goljufij, enostavnostjo uporabe na različnih napravah in še več.

Visina analiza kaže, da so žetoni Visa pri več kot 8.600 izdajateljih in 800.000 trgovcih po vsem svetu privedli do 28-odstotnega zmanjšanja števila goljufij in 3-odstotnega povečanja števila odobritev – trgovcem se je povečala prodaja, hkrati pa so prihranili denar pri stroških, povzročenih z goljufijami.

Prihodnost avtentikacije, ki jo zagotavljajo žetoni

V dobi, ko večina našega finančnega življenja poteka v oblaku, napredna tehnologija pomaga zagotoviti, da so podatki strank zaščiteni ne glede na to, kje potekajo transakcije. Avtentikacija 2.0 – prihodnost zaščite potrošnikov – temelji na žetonih in orodjih, kot je Visa Cloud Token Framework (CTF), ki je namenjen izboljšanju varnosti in povečanju števila odobritev za transakcije brez prisotnosti kartice v različnih plačilnih izkušnjah in napravah.

»Ta mejnik kaže na nenehno vlaganje Vise v varne, zanesljive in nemotene transakcije po vsem svetu,” izpostavlja Mejač Krassnig. »Nadaljnje uvajanje tokenizacije bo pomagalo uresničevati Visino poslanstvo, da pomaga posameznikom, podjetjem in gospodarstvom pri njihovem razcvetu.«

Za več informacij o Visini transformaciji tokenizacije si preberite tukaj.

O Visi

Družba Visa Inc. (NYSE: V) je vodilna družba na svetu na področju digitalnih plačil. Naše poslanstvo je povezati svet z najbolj inovativnim, zanesljivim in varnim plačilnim omrežjem ter tako omogočiti uspeh posameznikom, podjetjem in gospodarstvom. Naše napredno globalno omrežje za obdelavo podatkov, VisaNet, zagotavlja varna in zanesljiva plačila po vsem svetu ter lahko obdela več kot 65.000 transakcijskih sporočil na sekundo. Neutrudna osredotočenost podjetja na inovacije je katalizator hitre rasti digitalnega poslovanja na kateri koli napravi za vse in povsod. Medtem ko svet prehaja iz analognega v digitalni svet, Visa uporablja svojo blagovno znamko, izdelke, ljudi, omrežje in obseg, da bi preoblikovala prihodnost trgovanja.

Za več informacij obiščite O Visa, visa.com/blog in @VisaNews.