Vile Bokalce – vaš dom na sončni strani Ljubljane

Vile Bokalce – vaš dom na sončni strani Ljubljane

Val 252

Na izjemni, sončni lokaciji v Ljubljani nastaja razkošno naselje Vile Bokalce, intimen prostor urbanega udobja v bogatem objemu narave.

Na dvignjenem območju nad Gradaščico, v neposredni bližini grajskega kompleksa Bokalce, raste naselje 37 nizkoenergijskih vil, ki bodo premišljeno razporejene v štirih nizih, na parcelah velikosti od 400 do 1500 m2. Investitor je v sodelovanju s krajinarji in arhitekti izkoristil izjemno jugozahodno lego, osončenost in naklon terena ter na lokacijo umestil 31 samostojnih enostanovanjskih in 6 dvostanovanjskih vil dvojčkov.

Bivati v naselju Vile Bokalce pomeni imeti dom v estetski, moderni in tehnološko dovršeni vili, opremljeni po lastnih zamislih in željah. Arhitekturna zasnova vil sodobnih oblik z ravnimi, ozelenjenimi strehami in prostranimi steklenimi površinami ponuja nešteto možnosti individualne notranje ureditve.

Naselje Vile Bokalce bo razkošno, a hkrati funkcionalno naselje, ki se bo ponašalo z enotno zunanjo podobo vil, skrbno načrtovanimi in vzdrževanimi skupnimi površinami. Celotno naselje povezujejo pešpoti z ozelenjenimi površinami in razkošnim drevoredom ter otroška igrišča, območje z zunanjim fitnesom in igriščem za minigolf, vse namenjeno izključno prebivalcem naselja. Znotraj naselja sta predvideni dve interni cesti, po katerih bo mogoč dostop do posameznih vil.

Veličastna, zelena in sončna lokacija je blizu vsega: do mestnega središča je potrebno le nekaj minut z avtomobilom, v neposredni bližini naselja je vse, kar je potrebno v dinamičnem življenju: vrtec, osnovna šola, pošta, banka, trgovina in postajališče mestnega potniškega prometa. V neposredni bližini naselja sta še Škulj tenis center in Golf Trnovo Ljubljana.

Živeti v urejenem, zelenem naselju, blizu travnikov in gozdov v mestu pomeni tisto posebno dodano vrednost, ki jo ponujajo le redke lokacije. V Ljubljani so Vile Bokalce v tem smislu zagotovo edinstvene.

Več o projektu na www.vile-bokalce.si.