Vesselspa – Jet Thruster

Vesselspa – Jet Thruster

Val 250

Jet Thruster uporablja močno centrifugalno črpalko, podobno turbini. Sistem se lahko uporablja kot premčni bočni pogon, krmni bočni pogon ali pa v kombinaciji, s tem se ustvari popoln “docking system”, ki se uporablja enako kot ostali bočni pogoni: s premikom joysticka, plovilo pa se premakne v želeno smer tudi s premikom gumba na levo ali desno.
Vse komponente so izdelane iz kakovostnih materialov, iz nerjavečega jekla 316 ali visokokakovostnih kompozitnih materialov, ki so certificirani za uporabo v navtični industriji.
Zmogljiva črpalka Jet Thruster vodo črpa skozi 3 “ali 4”-vstopni ventil na dnu čolna in ustvarja velik vodni pretok, preko gumijastih cevi usmerjen do šobe, ki se nahaja na krmi in premcu. Ko vodni curek izstopi iz šobe, potisne čoln v želeno smer. Velikost izstopnih šob omogoča namestitev na skrajne konce premca in krme, kar poveča učinkovitost.

Sistem deluje na principu nizkega tlaka in velikega pretoka.
Štiri različne modele Jet Thruster je mogoče namestiti na plovila dolžine od 25 do 60 čevljev, vendar se lahko prilagodijo tako rekoč vsem velikostim.

www.vesselspa.com