Velikonočni turistični obisk dober aprilskemu vremenu navkljub

Velikonočni turistični obisk dober aprilskemu vremenu navkljub

AVTOR Turistično združenje Portorož g.i.z., Lea Šuligoj
FOTO arhiv Turistično združenje Portorož (J.Ivančič)

Portorož, 18. april 2017: V času velikonočnih praznikov so turisti v občini Piran ustvarili 17.750 hotelskih nočitev. Odličen pričetek leta: v prvih treh mesecih za 9 % več, v prvi polovici aprila pa kar 48 % več nočitev v primerjavi z lani.

Kljub nekoliko muhastemu vremenu je za nami dobro obiskan velikonočni vikend. V občini Piran so od petka do ponedeljka zabeležili 17.750 hotelskih nočitev, kar je 3 % več kot v času lanske velike noči (25.-28. marec 2016). Veliko hotelov je bilo polno zasedenih, v povprečju pa so bili do 90-odstotno zasedeni. Prevladovali so tuji gostje, ustvarili so kar 90 % vseh nočitev, med njimi je bilo največ Avstrijcev, Italijanov in Nemcev. Opaziti pa je bilo tudi veliko dnevnih obiskovalcev.

V prvih treh mesecih letošnjega leta smo v občini Piran zabeležili dobrih 172.000 hotelskih nočitev, kar je 9 % več v primerjavi z lani. Od tega so 56 % nočitev ustvarili tuji gostje. V primerjavi z lani je domačih nočitev skoraj za petino več kot lani.

Tudi v aprilu so rezultati do zdaj odlični, saj hoteli beležijo že skoraj 63.000 nočitev, kar je 48 % več nočitev v primerjavi z lani. Velik porast se je zgodil predvsem na račun tujih gostov.