Velika noč Portorožu in Piranu prinesla za četrtino več gostov

Velika noč Portorožu in Piranu prinesla za četrtino več gostov

AVTOR Lea Šuligoj, Turistično združenje Portorož, g.i.z.

Portorož, 7. april 2015: Velikonočni prazniki so napolnili portoroške hotele. Gostje so ustvarili za četrtino več nočitev v primerjavi z lani. Tudi prvi trije meseci leta 2015 s 6-odstotno rastjo napovedujejo dobro sezono.

V občini Piran so za velikonočne praznike, od sobote do ponedeljka, zabeležili 15.149 hotelskih nočitev, kar je 25 % več kot v času lanske velike noči. Prevladovali so tuji gostje, ustvarili so kar 90 % vseh nočitev, med njimi je bilo največ nemško in italijansko govorečih turistov. Opaziti pa je bilo tudi veliko dnevnih obiskovalcev iz Slovenije. Veliko hotelov je bilo polnih, v povprečju pa so bili 90-odstotno zasedeni.

Na destinaciji Portorož & Piran beležijo dobre rezultate že od decembra lani, ko je turistični barometer pokazal kar 17-odstotno rast nočitev v primerjavi z decembrom 2013.

V prvi četrtini letošnjega leta so zabeležili 144.206 hotelskih nočitev oz. 6 % več kot v enakem obdobju lani. Pozitivni rezultati so posledica povečanja števila tujih gostov. V treh mesecih so ti ustvarili za kar 17 % več prenočitev v primerjavi z lani.