Val za vedno izgubil svojega novinarja Mitka Ivanovskega

Val za vedno izgubil svojega novinarja Mitka Ivanovskega

V teh dneh bi moral biti naš novinar Mitko Ivanovski v Cannesu. Biti bi moral z nami na tamkajšnjem navtičnem sejmu in početi to, kar je počel najraje: uživati ob pogledu na motorne vodne novosti in testiranju vodnih lepotic, ki jih je ljubil vse življenje. Namesto tega je bÍl kratko bitko za življenje. In jo danes ponoči izgubil.

V skoraj 15-ih letih je Mitko ime Vala ponesel v številne najbolj znane svetovne ladjedelnice. Zaradi njegovega neizmernega zanimanja za megajahte so njega in našo revijo poznala in spoštovala velika imena iz sveta megajaht kot so Lurssen, Feadship, Royal Huisman.

V junijski številki, ob 25. obletnici Vala, je v intervjuju obljubil, da bo ostal član posadke Vala še naprej, saj nas čaka veliko skupnih navtičnih milj. Vedno je držal obljubo. Tokrat ne. Boril se je, bolezen pa je bila vendarle veliko močnejša. Tako hitro je odšel, da se niti posloviti nismo mogli; a spominjali se ga bomo takega, kot je bil celo življenje: nasmejanega, pozitivnega, močnega, pokončnega. Valova posadka je z njim izgubila enega najpomembnejših članov; težko se bo navaditi, da bo naprej treba pluti brez njega.

14199315_10206858951702791_1903576327010917418_n