Val navtika EXCLUSIVE – Vespa Primavera Sean Wotherspoon

Val navtika EXCLUSIVE – Vespa Primavera Sean Wotherspoon

Val 250

Barve so sestavni del našega življenja in prav od njih je včasih odvisno naše razpoloženje. Celo pri hrani jih z malo domišljije s pridom uporabljamo. Na ta način je hrana bolj okusna in bojda tudi bolj zdrava. Ko pa gre za svetovno ikono, kot je Vespa, imajo barve še večji pomen. Prijetno nam popestrijo življenje, zato ni presenečenje, da vzhajajoča mladinska modna zvezda iz Združenih držav Amerike, Sean Wotherspoon, prisega na pisan svet. Poln energije, neustavljivo radoveden in morda celo pred časom, v katerem živi, rad eksperimentira in je predvsem ljubitelj ulične kulture ter vsega, kar je povezano z njo, vključno z barvito modo.

Prišla je pisana Vespa, da obarva svet

Vespa je bila od nekdaj sinonim za inovacije in tudi danes prav nič ne zaostaja, ko jezdi na valu enega največjih trenutnih modnih trendov uličnih oblačil. Sodelovanje z mladinskim modnim oblikovalcem Seanom Wotherspoonom je pripeljalo do nastanka posebne omejene izdaje Vespe Primavera Sean Wotherspoon. Podpis uličnega oblikovalca nosi v sebi umetnikovo ljubezen do barv in stilov iz 80. in 90. let prejšnjega stoletja. Rumena, rdeča, temno zelena in morsko zelena pokrivajo ikonične Vespine obline z belimi vstavki, ki na sprednjem ščitu spominjajo na kravato. Tudi platišča, poleg tistih na okvirju, nosijo znamenit Vespin logotip. V spomin na 80- leta so poudarjeni kromirani deli, kot je okvir žarometa, prtljažnik in ročaj za sopotnika. Držala za roke in pokrov izpušne cevi so črno obarvani detajli, ki popolno zaokrožijo pisano barvno lestvico.

Vespin okvir je že po tradiciji kovinski, zato so poleg kovinskih delov kot material vključeni še guma, plastična masa in žamet. Predel opore za noge je v rdeči barvi, tako kot sprednji amortizer, ki ob gumijasti protizdrsni površini v modri barvi elegantno izstopa ob kovinskem ohišju. Za sedež je bil izbran svetlo rjav rebrast žamet z belim zaključnim robom in logotipom oblikovalca, s pravo ulično umetniško oznako. Ta isti logotip je tudi na sprednji strani poleg klasičnega in prepoznavnega Vespinega logotipa. Zadnji del motorja ima značilno ponavljajočo se grafiko Primavera. Za poskočnost Vespe Primavera Sean Wotherspoon skrbi štiritaktni 125-kubični enovaljni motor z elektronskim vbrizgom goriva. Motor je okolju prijazen in obenem zmogljiv in primerljiv v svoji kategoriji ter resnično varčen.

Wotherspoon je svoj umetniški odtis zaključil s pripadajočo modno kolekcijo, kamor spadajo zaščitna čelada v izbranih barvnih kombinacijah in ulična oblačila z dvema majicama sodobnega sloga. Dodatna oprema za ljubitelje Vespe in urbanega stila nosi obvezen podpis z logotipom Seana Wotherspoona.