Val navtika Exclusive: Projekt IDEC

Val navtika Exclusive: Projekt IDEC

Nekoč pogumne in avanture željne jadralce so že pred leti zamenjali športniki in hitri trimarani z željo izboljšanja rekordov regat ali razdalj. Besedo smo tokrat namenili super hitrim bolidom na vodi in neustrašnim jadralcem, ki podirajo rekorde kot za šalo. Čeprav v resnici to ni ravno enostavno, je na račun razvoja materialov in tehnologij povsem mogoče. Po množičnosti in inovativnosti lahko izpostavimo predvsem Francoze.

Enotrupci ali klasične jadrnice so, kar se tiče možnosti za doseganje rekordov na vodi, le še zgodovina. Hitrosti, ki jih dosegajo katamarani ali trimarani, presegajo hitrost vetra. Prav ti so zaslužni za domala vse rekorde v zadnjih nekaj letih, morda pa že deset let. V primeru, da so katamarani na krilcih (t. i. foils) in so namesto klasičnih jader trda krila, so rezultati še boljši, obenem pa so zaenkrat omejeni na lokalni zaliv, in sicer zaradi številnih tehničnih ovir.

IDEC
V decembru leta 2004 je Groupama napovedala gradnjo več kot 30 metrov dolgega trimarana z namenom izboljšanja časa pri prečenju oceana – želeli so postaviti nov rekord na regati Jules Verne Trophy. Tako prej kot tudi kasneje je bila v ozadju tiha želja po prevladi nad rekordi oz. nad najhitrejšimi jadralci na zemeljski obli. Franck Cammas se je s svojo ekipo odločil, da bi bila ravno pravšnja dolžina 31,5 metra dolg trimaran. Legendarnemu jadralcu in zmagovalcu predhodnega VOR-a sta načrte zrisala Marc Van Peteghem in Vincent Lauriot-Prevost. Gradnja se je začela leta 2005 in se je po skoraj 130.000 urah dela uspešno zaključila 7. junija 2006. …

Več si lahko preberete v Val navtiki Exclusive (december 2015).