Val navtika EXCLUSIVE – OMEGA na najbolj prestižnem jadralskem dvobojevanju na svetu

Val navtika EXCLUSIVE – OMEGA na najbolj prestižnem jadralskem dvobojevanju na svetu

OMEGA na najbolj prestižnem jadralskem dvobojevanju na svetu

Na regatah 36. Pokala Amerike bo OMEGA prevzela vlogo uradnega časomerilca

Tekmovanje za prestižni »stari čajnik« Pokala Amerike (America’s Cup), ki ga dobi zmagovalec spektakularnih jadralskih dvobojev, poteka že vse od leta 1851. Ta šteje za najstarejši mednarodni športni dogodek na svetu. Pomembno vlogo uradnega časomerilca na 36. ediciji bo imel svetovno znan švicarski izdelovalec ur, podjetje OMEGA.

Tokrat bo že tretjič, da OMEGA sodeluje na prestižnem jadralskem tekmovanju. Prvič je bilo to leta 1995, ko so sodelovali z novozelandsko ekipo Emirates Team. Finalni boji 36. Pokala Amerike se bodo naslednje leto ponovno odvijali na Novi Zelandiji, kjer bo OMEGA s svojo odličnostjo in dolgoletnimi izkušnjami izpostavila nove tehnologije in opremo, ki še ni bila predstavljena javnosti.

Hkrati bo OMEGA obeležila tudi 25-letnico partnerstva z ekipo Emirates Team New Zealand. Inovacije, tehnologija, hitrost in natančnost so bile takrat skupni interes švicarskega izdelovalca ur OMEGA in legendarnega jadralca Petra Blakea, ki so pripeljale do dolgoletnega sodelovanja.

Generalni direktor ekipe branilcev Emirates Team New Zealand, Grant Dalton, je dejal, da s švicarskim izdelovalcem ur OMEGA sodelujejo že vrsto let in resnično cenijo njihovo odličnost ter visoke standarde. Na tekmovanju želijo imeti ob sebi le najboljše, zato je bila izbira očitna. Ne le, da je OMEGA priznana pri meritvah časa na olimpijskih igrah, ampak so se izkazali kot vodilni tudi pri športih na vodi.

Ob tej priložnosti je OMEGA predstavila omejeno izdajo ur, posvečeno temu dogodku: OMEGA Seamaster Planet Ocean 36th America’s Cup Limited Edition. Izdelanih je bilo le 2.021 kosov. Ohišje meri 43,5 mm, narejeno je iz nerjavečega jekla, skrbno oblikovan modro-rdeč pas z belimi šivi pa je gumijast. Na modrem obroču okoli stekla ure – luneti sta opazni bala in rdeča keramično glazirana površina, ki ponazarja 5-minutno odštevanje pred štartom regate. Na beli keramični številčnici je pri številki 6 zapisano ime regate, sekundni kazalec pa ima vgrajen značilen logotip tekmovanja – trofejo oz. prehodni pokal regate. Logotip in ime regate sta vtisnjena tudi na hrbtno stran safirno-kristalnega pokrova, skozi katerega je viden mehanizem OMEGA Master Chronometer Calibre 8900.

  1. Pokal Amerike se bo odvijal predvidoma marca 2021 pred pristaniščem Waitemata v Aucklandu na Novi Zelandiji.

Če ste navdušen jadralec in hkrati strasten zbiratelj ur, pohitite in si uro zagotovite v Omega butiku, na Prešernovem trgu 3 v Ljubljani.