Val navtika Exclusive: La Belle Classe

Val navtika Exclusive: La Belle Classe

AVTOR Julijan Višnjevec
FOTO Studio Carlo Borlenghi

 

La Belle Classe je eden izmed največjih jadralskih dogodkov za starodobnike, ki se je s spremljavo glasbe in oblačil iz dvajsetih let prejšnjega stoletja zgodil v mesecu septembru. Bienalni dogodek je privabil več kot 150 plovil, vse od klasičnih jadrnic do motornih jaht in odprtih motornih čolnov, kot poklon navtični zapuščini prejšnjega stoletja.

 

Srečanje poteka od leta 1994 in je v osnovi ohranilo tradicijo in obrede prvih srečanj motornih čolnov iz leta 1904, ko je monaška kneževina gostila industrialce s celega sveta, ki so se udeleževali navtičnih dogodkov.

Teden je predvsem posvečen druženju, filozofiji preživljanja in doživljanja morja ter plovil (t. i. Art de Vivre la Mer). Vključeval je kopico dogodkov na morju v sklopu regat, tehničnih pregledov plovil, na kopnem pa kulinarično tekmovanje, umetnost in eleganco. “Takšen dogodek predstavlja ogledalo mesta Monte Carlo, ki ga skoraj v celoti obdaja pristanišče in dogajanje v njem,” pravi generalni sekretar Yacht Club de Monaco, Bernard d’Alessandri. ….

Več si lahko preberete v Val navtiki Exclusive, december 2017.