Val navtika EXCLUSIVE: Intervju – Vladimir Zinchenko

Val navtika EXCLUSIVE: Intervju – Vladimir Zinchenko

AVTOR Julijan Višnjevec

Najprej čestitke in priznanje za uspešno delo v podjetju, ohranitev blagovne znamke in delovnih mest v Sloveniji ter nenazadnje za nov Greenline 65 Oceanclass, ki ga bomo, upam, kmalu tudi testirali. Morda je pred dvema letoma malokdo verjel, da bo Vladimir Zinchenko s svojim podjetjem SVP Avio ob prevzemu blagovne znamke Greenline uspel in v slabih dveh letih na trg poslal kar dva povsem nova modela ter izpolnil obveze do vseh kupcev. Danes lahko govorimo o povsem stabilni in v prihodnost orientirani družbi, ki gradi odlična plovila.

VN: Pred letom in pol sva imela prvi uradni pogovor, kjer sva govorila tudi o projektu Greenline 44. Pri tem projektu pa je vse ostalo le na besedah, kajti luč je medtem ugledala Greenline 39 in 65-čeveljska zastavonoša Oceanclass. Kje je ostal projekt Greenline 44?

VZ: Res je, prav imate, načrtovan je bil projekt Greenline 44, ki smo ga morali preložiti. Že ob prvih pogovorih z našimi oblikovalci je bilo jasno, da ne bomo mogli speljati vseh projektov v zadanem roku, zato smo se odločili za Greenline 65 Oceanclass. Lahko pa povem, da bo kmalu v delu nekaj povsem novega, revolucionarnega, o čemer še ne bi govoril, in seveda Greenline 44, ki bo predstavljen čez dobro leto na razstavi Boot v Düsseldorfu.

VN: Plovilo Greenline 36 je postalo naposled 39 in v strokovni javnosti povzročilo nekoliko zmede ali gre dejansko za nov model ali le spremembo imena oziroma dolžine, ki naposled le odraža dejansko velikost plovila.

VZ: Poglejte, takrat sem bil tako rekoč začetnik v gradnji plovil, v tem času pa smo se vsi veliko naučili. Greenline 39 ima več sprememb in celo nov trup, kalup je bil narejen na novo. Spremenili smo tudi palubo, ne sicer povsem, ampak narejenih je bilo nekaj manjših sprememb. Spremenili smo tudi notranjost in pohištvo. In na koncu, seveda za vas najbolj opazna, je bila sprememba številke v imenu, ki sedaj odraža dejansko stanje. Pa, da ne boste mislili, da je to edini primer, tudi v preteklosti Greenline in Shipman je bilo opaziti projekte, ki so med samim usklajevanjem zrasli za nekaj čevljev. …

Več si lahko preberete v Val navtiki Exclusive iz decembra 2017.