Val navtika Exclusive: Ester III

Val navtika Exclusive: Ester III

AVTOR Mitko Ivanovski
FOTO Mitko Ivanovski in Klaus Jordan

Ozke in mehke linije zunanjosti ter klasična notranjost s prefinjenimi podrobnostmi, nenavadna razporeditev prostorov in podpisi, kot so Espen Øino International, Reymond Langton Design ter Lürssen Yachts – to je izkaznica najnovejšega lürssena z imenom Ester III.

Za ladjedelnico Lürssen Yachts je motorna jahta Ester III dolžine 65,99 metra zelo majhno plovilo – zanjo so namreč nekaj povsem običajnega dolžine 115, 135, 155 ali 180 metrov. To pa ne spremeni filozofije te legendarne ladjedelnice in tako je Ester III kljub skromnim zunanjim meram pravi dragulj z visoko ceno. V omenjenem plovilu je utelešeno vse, kar je danes na vrhu ponudbe plovil za zabavo.

Zunanjost in notranja razporeditev prostorov
Danes najbolj iskani oblikovalec velikih jaht, Norvežan Espen Øino, je poskrbel za zunanjost z mehkimi linijami in zelo nenavadno notranjo razporeditvijo prostorov. Oster in skoraj navpičen premec, pomožni čolni, skriti v podpalubju premca, navpična in velika okna na glavni palubi, heliodrom nad poveljniškim mostičkom, izredno velik plavalni bazen na krmi in prostorna plavalna ploščad – tako nekako si lahko predstavljate omenjeno plovilo. Vse to je brezhibno in estetsko zlito v celoto, ki je všečna od daleč in takoj, na prvi pogled. Kot je povedal Espen, ki je velik prijatelj lastnika jahte, je dostikrat slišal sledeče: »Samo delaj tako, kot da bi bila jahta za tebe, Espen.« …

Več si lahko preberete v Val navtiki Exclusive (december 2015).