V novi Val navtiki EXCLUSIVE: Elan GT5

V novi Val navtiki EXCLUSIVE: Elan GT5

Nova generacija hitrih potovalnih jadrnic

GT5 na razpolago že jeseni

Elan bo letošnjo jesen postavil nove standarde v segmentu hitrih potovalnih jadrnic z uvedbo novega plovila Elan GT5. Celotna linija GT-jadrnic bo omogočala najvišjo raven jadranja, ki bo temeljilo na zmogljivih Elanovih trupih, z velikim in udobnim kokpitom, namenjenim popolni sprostitvi in enostavnemu jadranju.

»Po mnogih letih študija in oblikovanja smo ponosni, da lahko napovemo začetek novega koncepta na področju oblikovanja jadrnic. Serija GT združuje najboljše oblikovalske tehnike in gradnjo uspešnih ter nagrajenih Elanovih jaht z rešitvami in prednostmi veliko večjih jaht. Linija GT bo resnično edinstvena na trgu v smislu oblikovanja, izvedbe, varnosti in udobja,« je dejal glavni oblikovalec pri Elanu, Igor Zupan. Prodaja nove GT-serije se bo začela s 40-čeveljskim GT5, ki temelji na Elanovem najnovejšem, zmogljivem S5. Prva jadrnica nove generacije bo zaplula že to jesen.

Tehnične lastnosti

SISTEM DVOJNEGA KRMILJENJA

Zaradi širšega in bolj ravnega trupa sta dva krmilna lista učinkovitejša od enega, saj tak sistem zagotavlja zelo dober nadzor in zmanjšuje težnjo k zanosu. …

Več si lahko preberete v val navtiki Exclusive 5/2016, ki je na prodajnih mestih v poletju 2016.