Val navtika EXCLUSIVE: Audi A4

Val navtika EXCLUSIVE: Audi A4

Static photo, Farbe: Terra gray, Turbo blue, Quantum gray, Terra gray

A4 je osrednji avtomobil znamke, delujoče v znaku štirih krogov. Že to dejstvo daje štirici izjemno moč, ne le med ingolstatdskimi, marveč med vsemi avtomobili. Letos je minilo 25 let, odkar je med kupce zapeljal prvi tovrstni audi. A se tudi po četrt stoletja navdušenje, ki ga med ljubitelji vrhunsko oblikovanih, okrog 4,8 metra dolgih limuzin in karavanov sproži sleherna nova oziroma osvežena verzija, ne poleže. Poznavalci vrhunskih avtomobilskih tehnologij namreč vedo, da je to avtomobil, ki vedno postavlja nova merila vrhunskosti in naprednosti.

Sprednji del A4 je postal ostrejši, skladen s potezami najnovejših hišnih avtomobilov. Žarometi s tehnologijo LED so standardni. Najbolje opremljenim različicam pa je namenjena njihova matrična izvedba, s samodejnim prilagajanjem dolžine osvetlitve oziroma samodejno prilagoditvijo delovanja svetlobnega snopa dolgih luči. Pogonski sklopi so bili deležni celostne elektrifikacije. Vse bolj so namreč podprti s hibridno tehnologijo, ki sočasno zmanjšuje porabo goriva in zagotavlja prepričljive zmogljivosti.

Udobje, ki so ga deležni voznik in potniki pa je v audiju A4 vedno svojevrstno merilo za vse avtomobile tega velikostnega razreda.

Preberite v decembrski izdaji Val navtika EXCLUSIVE.