Val navtika Exclusive 2014 na prodajnih policah samo še 3 dni!

Val navtika Exclusive 2014 na prodajnih policah samo še 3 dni!

Val online

V uredništvu Val navtike smo ponosni na to, da nas je doletela posebna čast – 20.6. smo bili z našo posebno edicijo, Val navtiko Exclusive, prisotni na otvoritvi novega kompleksa Jahtnega kluba Monako v Monaku.

V drugi izdaji Val navtike Exclusive smo se sicer tudi letos poskušali dotakniti superlativov, ki so že, ali pa so še na poti k nam. Tu so dovršene jahte iz najimenitnejših ladjedelnic, ki izražajo eleganco, spet druge športnost in tekmovalni duh. Esimit Europa je projekt vizionarja Igorja Simčiča, ki na diplomatski in športni platformi združuje Evropo – multikulturno celino, ki složno pluje na skupni barki. Redki so, ki so bili na igračah enega najbogatejših zemljanov, Larryja Ellisona in redki so tisti, ki se lahko pohvalijo s članstvom najelitnejšega jahtnega kluba, Yacht Club de Monaco. Prav tako so redki tisti, ki si upajo v modre globine z morskimi psi, zato je zgodba o Jimu Abernethyju še toliko bolj nenavadna.

“Jadranje je tehničen šport in če ne razumeš fizičnih zakonitosti, tehnologije, ki se skriva za plovilom, ne moreš postati dober jadralec.” To so besede Jochena Shumanna, s tremi zlatimi in eno srebrno medaljo iz olimpijskih iger enega najboljših jadralcev vseh časov. V Val navtiki Exclusive si lahko preberete daljši intervju s tem izjemnim športnikom iz nekdanje Vzhodne Nemčije.

Že od nekdaj je izziv, s katerim se spopadajo vsi proizvajalci ur, narediti časomer, primeren za morske podvige. Tokrat vam predstavljamo tiste najnovejše, a tudi kultne potapljaške primerke. Da bo pot po modri cesti varna tudi ponoči, so v pomoč svetilniki – izbrali smo nekaj najlepših primerkov v jadranskem morju, ki jih je vredno obiskati. Naše tokratno priporočilo je potovanje v Brazilijo. 

Riva 88 Miami, Solandge, Seahawk, x-yachts so strani, ki jih bodo veseli največji navtični sladokusci, na piranskem brancinu in restavraciji Žut se bodo pocedile sline sladokuscem drugačne vrste.

Vsekakor se bodo z letošnjo Val navtika Exclusive, ki je po ceni 5,90 EUR na voljo na bencinskih servisih, supermarketih, prodajalnah časopisov – po Sloveniji, moč pa jo je najti tudi po Hrvaški, Italiji in Črni gori, cedile sline tudi vam.

Lepo jesen!