Val EXCLUSIVE: Rolex Giraglia

Val EXCLUSIVE: Rolex Giraglia

Saint-Tropez je navtična destinacija brez primere, ki jo zaznamujejo edinstven čar in živahne barve ter vibracije, ki so v zadnjem stoletju pritegnile številne umetnike. Junija se nekoč majhno ribiško mestece spremeni v jadralsko meko in gosti enega najbolj impresivnih jadralskih dogodkov v Sredozemlju nasploh. Rolex Giraglia je jadralska klasika, ki v regijo privabi najštevilčnejšo floto jadrnic, med njimi tudi najhitrejše in sodobne bolide.

Izjemna regatna flota

Jadralski repertoar je bil tudi na letošnji regati Rolex Giraglia izjemen, obsegal je namreč impresivno in inovativno diamantno špico v svetu jadralnega športa. Po velikosti, dizajnu in jadralnih sposobnostih so bili v tokratno izdajo vključeni trenutno najbolj zmogljivi primerki, kot so: swan 115 solleone, wally centos magic carpet cubed, galateia in tango, pa tudi sloviti leopard 3, 100-čeveljski Maxi iz Rolex Fastnet preizkušnje.

Vzorno sodelovanje

Letošnja 66. ponovitev slovite Giraglie je imela na štartni liniji 241 jaht. Kar 212 jadrnic se je udeležilo odprtomorske preizkušnje in prispelo sem iz italijanskega San Rema. Sledile so priobalne preizkušnje v Saint-Tropezu, nato pa še regata mimo slovitega otoka Giraglia in nazaj v Genovo. Letošnja Giraglia je zaznamovala tudi dvajsetletno partnerstvo z urarsko znamko Rolex. Regata je postala ena od najbolj priljubljenih jadralskih preizkušenj v Sredozemlju, poleg izjemne konkurence in športnega duha ohranja tudi sodelovanje in povezanost med različnimi jadralnimi klubi.

Dolgoletni partner

Švicarska urarska hiša Rolex se tradicionalno povezuje z dejavnostmi, podobnimi njihovim vrednotam, kot je strast, odličnost, natančnost in timski duh. Rolex je z vrhunskimi jadralskimi dogodki povezan že od leta 1950 in je danes poleg Giraglie pokrovitelj še 15 drugih velikih mednarodnih jadralskih dogodkov po svetu.