Val EXCLUSIVE: Pobeg od turističnega vrveža Restavracija Gredič v Brdih

Val EXCLUSIVE: Pobeg od turističnega vrveža Restavracija Gredič v Brdih

Dišeča in sladkobno vabljiva so poleti Goriška brda, ko dozorijo češnje in zacveti sivka. Narava pisano obarva zeleno morje, napolnjeno z valovitimi griči in poraslo s trtami. Idilično umirjena pokrajina se prepoji z najprijetnejšimi zvoki narave. To je kraj, kjer nas pričaka pravi oddih od poletnega vrveža, ki v tem času brbota v turističnih središčih.

K popolnemu doživetju Goriških brd sodi tudi izvrstna kulinarika in izbrano vino. Tokrat smo obiskali Restavracijo Gredič v Ceglem, kjer se po letu dni že občuti roka novih lastnikov, družine Simčič z domačije Medot. V Restavraciji Gredič so ob predstavitvi osveženegapoletnega jedilnega lista gostilinajstarejše in najimenitnejše svetovno gastronomsko združenje Chaine des Rotisseurs. Kuharskega mojstra Restavracije Gredič Davida Bucikasta navdihnila vznemirljivi čas prebujene narave in pridih lokacije. Premierno predstavitev poletnega jedilnika je popestrila peneča dobrodošlica s hišno penino Medot, nato pa so sledile jedi ob spremljavi izbranih vin vinarjev sokrajanov iz Ceglega, ki hkrati sodijo med najuspešnejše in najbolj vizionarsko usmerjene slovenske vinarje: Marjan Simčič, Aleš Kristančič – Movia in Marko Skočaj – Dolfo, ter iz cenjene vinske Kleti Brda. V takšni kombinaciji se celotno sladokusno doživetje odene v pristnost kraja, ki seže globoko v zemljo, do samih korenin.

Poletje na Grediču se prijetno dopolni z obiskom vinoteke, ki je pravi arhitekturni biser, posebej če z zadnjim kozarčkom zaključite v templju penin. Tistim, ki bodo tu ostali tudi čez noč, pa bo na vroč poletni dan svežino prinesel čudovit grajski bazen, ujet v objemu briških vinogradov.