Val EXCLUSIVE: Omega na palubi

Val EXCLUSIVE: Omega na palubi

Čas je na morju prav tako pomemben kot na kopnem, čeprav se nam včasih ne zdi tako. Pogosto bi ga na jadrnici, ko brezskrbno plujemo, imeli raje več kakor manj. A vse je odvisno od tega, na kateri jadrnici smo. Na pomembnih športnih dogodkih kot sta Pokal Amerike in Volvo Ocean Race je čas izredno pomemben, za natančno merjenje časa med regato pa na rokah začetnikov ali veteranov jadranja skrbijo Omegini časomeri. Tudi sicer ta odlična švicarska manufaktura podpira ekipno jadranje, pa tudi izvrstne posameznike kot sta Ellen MacArthur in Sir Peter Blake. Posebno mesto ima tukaj še jadralna ekipa Emirates Team New Zealand, ki je tudi sodelovala pri razvoju določenih časomerov.

Čas za zmagovalce

Najtežja jadralska preizkušnja na svetu, Volvo Ocean Race, postavi na preizkus tako jadralce kot tudi opremo. Okoli 45.000 navtičnih milj dolga pot preko oceanov je prvovrstna odprtomorska preizkušnja, na kateri štejejo dnevi, ure in minute. V zadnjih dveh izdajah s povsem enakimi jadrnicami so prišle še bolj do izraza minimalne časovne razlike med izkušenimi posadkami na preizkušnji, kjer je uradni partner prav Omega.

Na valovih odličnega partnerstva

Jadranje je šport, ki ponazarja predanost, natančnost, zvedavi duh in lepoto, kar so obenem tudi vrednote urarske blagovne znamke Omega. Omaga je na pravkar zaključenem dogodku Volvo Ocena Race, ki predstavlja enega od treh najpomembnejših v jadranju, vnovič sodelovala kot zanesljiv partner. Omega je bila uradni časomer že na 27 olimpijskih igrah, že 23 let pa v Pokalu Amerike sodelujejo z jadralno ekipo Emirates Team New Zealand.

Omejena serija “Volvo Ocean Race”

Za znamenito regato okoli sveta Volvo Ocean Race je Omega pripravila omejeno izdajo 73 časomerov, ki jih bodo prejeli tudi zmagovalci tokratne preizkušnje. Omejena serija je narejena na osnovi Seamaster “Deep Black” in vključuje ime regate »Volvo Ocean Race« pri številki 3 ter vgraviran logotip regate na pokrovu ohišja. V srcu ure bije Master Chronometer 9900 z nemirko iz silicija, ki je odporen na magnetno polje 15.000 gaussov in deluje s frekvenco štirih hercev. Avtomatski mehanizem ima 60-urno rezervo navitja, prikazuje čas, datum pri šesti uri in poganja 12-urno štoparico. Na črnem jeklenem ohišju se bohoti črno-rdeča edinstvena dvokeramična (ZrO2) luneta. Pas iz kavčuka z imitacijo karbonskega vzorca daje tisto piko na i športnosti in tekmovalnemu duhu.

Vsi za enega, eden za vse

Pri ekipnem jadranju ni prostora za posameznike, to je timski šport, kjer mora ekipa dihati kot eden, da bi dosegla odlične rezultate. Omega ima podobno filozofijo pri izobraževanju v lastnih vrstah in podpira timski duh, saj le tako pridemo do vrhunskih rezultatov. To je vseskozi tudi cilj njenih ambasadorjev, zadnjega zmagovalca Pokala Amerike Petra Burlinga, pa Blair Tukea ter seveda novozelandske ekipe ETNZ.