Val EXCLUSIVE: Lexus LC 500h

Val EXCLUSIVE: Lexus LC 500h

AVTOR Željko Purgar
FOTO Arhiv Lexus

Strast dinamike novih razsežnosti

Ko zapeljivost temelji v tehnologiji, ta pa vozno izkušnjo skozi stroga merila najzmogljivejših športnih kupejev interpretira na povsem nov način, je mogoče doumeti dinamiko novih razsežnosti le na voznikovem sedežu.

Avantgardna eleganca kupeja dinamičnih proporcev izstopa z glamurozno interpretacijo tehnične funkcionalnosti visokozmogljivega avtomobila. Pod vtisom zunanje podobe voznik izza volana intuitivno dojema vse, kar ga obkroža, in se s pomočjo najsodobnejših tehnologij z vozilom zlije v svojevrsten kibernetični organizem čutne tehnologije izjemnega užitka, s stalno podporo asistenčnih sistemov omejevanja neposrednosti.

Večstopenjski hibridni pogon nemudoma odkrije vse prednosti nove generacije hibrida, zasnovanega za zagotavljanje izjemnih zmogljivosti. Tradicionalni elementi hibridnega pogonskega sklopa: 3,5-litrski bencinski motor V6, zmogljiv električni motor, litij-ionski baterijski sklop in štiristopenjski samodejni menjalnik so povezani v celoto na nov način, ki še posebej izstopa v programu delovanja M mode. Električni motor zagotavlja odločnejše pospeševanje, z bolj odzivnim doseganjem vrtljajev motorja, ki jih s stopnjo obremenitve stopalke določi oziroma zahteva voznik.

Hibridni pogonski sklop sistemske moči 264 kW (360 KM) potisne 4760 mm dolg športni kupe, z medosno razdaljo 2870 mm, iz mirovanja do hitrosti 100 km/h v manj kot petih sekundah. Za neposrednost in nepopustljivo ostrino pa skrbi zgradba izjemne trdnosti z naprednim športnim podvozjem, izjemno odzivnim in natančnim volanom ter zavorami, ki so nalogam kos vedno in povsod.

Naj se lexus LC 500h vozi neslišno po mondenih ulicah ali z dirkaškim pridihom premaguje zavoje, nikogar in nikjer ne pusti ravnodušnega. To je avto novih dimenzij strastne prestižne dinamičnosti.