Val EXCLUSIVE: Kai Lenny in TAG Heuer

Val EXCLUSIVE: Kai Lenny in TAG Heuer

Ultra talentiran ameriški atlet Kai Lenny, po rodu s Havajev, je ambasador urarske blagovne znamke TAG Heuer. Sedemkratni svetovni prvak v veslanju na deski po največjih valovih na svetu je med drugim še surfer na valovih, jadralec na deski in kite surfer, preizkusil pa se je tudi v različnih adrenalinskih športih, kot je jadralno padalstvo, plezanje in deskanje na snegu.

Kai, katerega ime v prevodu pomeni ocean, je z morjem povezan že od zgodnjega otroštva, zato ni nič nenavadnega, da se je na otočju Havajev ob valovih oceana oblikoval tudi njegov športni značaj.

Kai Lenny se je pri 4 letih naučil surfati na valovih, jadranje na deski pa je osvojil pri 6 letih. Njegova vedoželjnost ga je leto pozneje zapeljala na desko z veslom, pri 9 letih pa je osvojil novo dimenzijo jadranja na kite surfu. Številne lovorike krasijo njegovo pestro športno kariero odkar se je na deski pomeril na 18-metrskih valovih in izzval na dvoboj na morju 15 mio dolarjev vredno jahto.

Aquaracer 300 m ceramic

TAG Heuerjeva kolekcija Aquaracer je ugledala luč sveta leta 2003. Vse od takrat so vodotesni in robustni časomeri povezni z morjem in njegovimi globinami. Zaslugo za vodotesni patent je vložil leta 1892 sam Eduard Heuer in kmalu zatem doživel izjemen uspeh. Vodotesnost do 300 metrov je danes izražena s privijačenim poklopcem, na katerem je vgravirana potapljaška čelada, in privijačeno krono. Na enosmerno vrteči se luneti so vgravirane številke, dvanajstim fasetam pa se na robu pridružuje še šest zakovic. Safirno steklo, premazano proti praskam, skriva v jeklenem okvirju premera 43 milimetrov avtomatski mehanizem Calibre 5, ki zagotavlja 38-urno rezervo navitja.

Morda Kai Lennyja še ne boste videli hoditi po vodi, a zagotovo ga boste doživeli neustrašnega pred ogromnimi valovi in opravljati z nevarnimi situacijami v vodnih športih z neverjetno lahkotnostjo.