Val EXCLUSIVE: Greenline NEO – Revolucionaren nov predstavnik flote Greenline Yachts

Val EXCLUSIVE: Greenline NEO – Revolucionaren nov predstavnik flote Greenline Yachts

Greenline Yachts letos praznuje deseto obletnico splovitve prvega Greenline-a, ki je bil leta 2008 prava revolucija v navtični industriji. “Takrat je bil hibrid morda malce pred svojim časom” priznava g. Vladimir Zinchenko, ki je leta 2015 prevzel proizvodnjo in blagovno znamko, “a zdaj po desetih letih je trg pripravljen, da gremo korak dlje: na elektriko”.

 Ob deseti obletnici bodo pri SVP Yachts splovili izjemno zanimiv čoln, ki nagovarja mlajše generacije navtikov.

 “Da bi bil NEO enako privlačen na večih področjih sveta in v različnih klimatskih pogojih je na voljo kot Open, Hard Top ali Coupe, vsaka od teh različic pa je na voljo z dvema zunajkrmnima motorjema na bencinski ali električni pogon” je povedal Luka Modrijan, vodja produktnega razvoja pri SVP Yachts. NEO eDrive je opremljen z dvema električnima motorjema s po 60 kW, ki zagotavljata največjo hitrost 16 vozlov, z dvema bencinskima motorjema s po 300 KM pa je testni prototip poletel s 46,7 vozli hitrosti.

 Na palubi NEO ponuja izjemno veliko prostora, udobno sedežno garnituro in zunanjo kuhinjo ter dodatni družabni prostor v premcu. NEO poleg električnega pogona zaznamuje še revolucionarna dvižna kopalna ploščad, ki je vsekakor največja ploščad na katerem koli čolnu z zunajkrmnimi motorji. Ploščad namreč objema motorja in poteka okoli njiju, stopnice pa zagotavjajo udoben in varen prehod v kokpit na vsaki višini platforme.

V podpalubju NEO ponuja kabino z dvojnim ležiščem, kuhinjo in ločenim toaletnim prostorom.

 www.greenlinehybrid.si