Val EXCLUSIVE: Gin Mare – Mediteranski gin

Val EXCLUSIVE: Gin Mare – Mediteranski gin

Gin Mare odpira vrata novim vrstam ginov s svojim svežim sredozemskim konceptom, ki povezuje različne kulture okoli Sredozemskega morja, uokvirjajo pa ga sredozemske zvezde iz sveta botanike: španska oliva Arbequina, ki se ponaša kot edina na svetu s posebno označbo porekla, bazilika iz Italije, timijan iz Grčije, rožmarin iz Turčije in agrumi iz Španije. Čudovit in nenavaden, uravnotežen in kompleksen – to je okus Gina Mare. In tako je tudi Sredozemlje. 

Gin Mare se je rodil v čistem sredozemskem okolju, v stari ribiški vasici Vilanova i la Geltrú, ki je postavljena na zlato obalo, okoli 50 kilometrov stran od Barcelone. Destilarna, ki ustvarja ta gin z okusom in vonjem po Sredozemlju, se nahaja v kapeli, kamor so se nekoč zatekali – da so si izprosili dober ulov in varno vrnitev – lokalni ribiči, preden so odšli na odprto morje. Družina Giró Ribot je kupila kapelo od menihov za namen rastočih družinskih poslov pridelave vinskih in žganih alkoholnih pijač. Leta 1940 je bil predstavljen prvi gin, Gin MG, ki je postal eden največjih španskih hitov. Danes Marc in Maunel Giró Jr, ki sta bila vzgojena, da vstopita v svet družinske tradicije, predstavljata četrto generacijo te dinastije.

Gin Mare je ustvarjen s pomočjo sredozemske obrti in časa, z namenom, da bi dobili izjemen gin: prek osnove na bazi visokokvalitetnega ječmena, z občutljivo maceracijo in destilacijo, ki je samostojna za vsako sestavino tega gina, do končnega mešanja oziroma blendinga, ki omogoči, da se vse značilnosti posameznih zelišč in citrusov izrazijo v končnem izdelku.

Beseda Mare ima zaradi besede »Mar«, ki v italijanskem jeziku pomeni morje, v mediteranskih kulturah posebno težo. Poudarja univerzalni koncept »Mare Nostrum«, morje vseh skupnosti, ki živijo v skladu s tem čarobnim sredozemskim vplivom, ki združuje ljubezen do gastronomije, prijetno podnebje in način življenja z drugačnimi vrednotami, kjer čas teče drugače kot drugod po svetu. Ostala Evropa, pa tudi ZDA, želi okusiti te čare, prodaja na teh trgih vztrajno raste, Gin Mare pa se spreminja v enega od velikanov gin scene.

Recept samo v angleščini:

Gin Mare Melon Cooler

  • 40 ml Gin Mare
  • 20 ml Sherry Gonzalez Byass Tio Pepe Fino
  • 10 ml St. Germain Edelflower liker
  • 100 ml tonika 1724
  • rezina melone
  • malo soli in sladkorja
  • dve kapljici olivnega olja Bitter
  • vejica svežega rožmarina

Ministrstvo za zdravje opozarjaPrekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!