Vabljeni na poletna kulinarična razvajanja!

Vabljeni na poletna kulinarična razvajanja!

Val online

Hotel Kempinski Palace Portorož

Hotel Kempinski Palace Portorož vas vabi na kulinarične dogodke, na katerih se bodo predstavili izbrani slovenski vinarji in najboljši kuharski mojstri ter predstavniki istrskih in kraških specialitet. Ob kulinariki ste vabljeni na poletne sončne zahode na strešni terasi hotela in Kosmo zabavo na zunanjem bazenu. Njihova kavarna Forma Viva v parku hotela vas vsak dan pričakuje s sladkimi presenečenji in četrkovimi večeri za dame. Vabljeni!

Istrski okusi v hotelskem parku

8. avgust 2014 ob 19. uri

Predstavitev lokalnih okusov s kuhanjem tradicionalnih jedi v živo in degustacijo lokalnih vin. Izbirali boste lahko od modernega istrskega sušija, domačega pršuta, sira in tartufov do tradicionalnih jedi z domačimi testeninami, ribami in morskimi sadeži. Ob izjemni hrani bo gastronomski utrip osnovan na lokalnih oljčnih oljih in priznanih lokalnih vinih.

Vstopnina je 39 EUR na osebo.

Informacije in rezervacije:

T: +386 5 692 7070 * E:reservations.portoroz@kempinski.com

Sončni zahodi v Palace-u

1. in 29. avgust 2014 ob 18. uri

Užijte sončne zahode na strešni terasi hotela Kempinski Palace z živo glasbo Studia 54.

Poletje * Movia * Kulinarika

14. avgust 2014 ob 19. uri na strešni terasi hotela

Poletna kulinarična zabava v družbi mednarodno priznanega vinarja Aleša Kristančiča z mediteranskimi in istrskimi specialitetami.

Vstopnina je 49 EUR na osebo.

Informacije in rezervacije:

T: +386 5 692 7070 * E:reservations.portoroz@kempinski.com

Kosmo zabava na bazenu

15. avgust 2014 ob 21. uri na zunanjem bazenu hotela

Ples, ekskluzivni koktajli in house glasba s Secret Disco.

Vstopnine ni.

VIP rezervacije:

+386 40 450 385marcel.bester@kempinski.com

Gostujoči kuharski mojstri v restavraciji Sophia

Spoznajte kuharske mojstre, ki so s svojim delom narisali Slovenijo in Istro na evropski in svetovni kulinarični zemljevid.

Restavracija Sophia bo gostitelj najboljšim kuharskim mojstrom v Sloveniji in regiji. Vabimo vas, da poskusite njihove ekskluzivne degustacijske menije.

2. in 3. avgust 2014 v restavraciji Sophia -Janez Bratovž, Restavracija JB –(Ljubljana, Slovenija)

Svetovno poznan kuharski mojster Janez Bratovž je bil vedno prepoznaven po njegovi močni težnji k popolnosti. Njegove kulinarične kreacije so drzne in izvirne. JB-jeve jedi so sestavljene iz popolnoma svežih sestavin, očarljive s svojo predstavitvijo in prvinskim okusom, še posebej zaradi edinstvene kombinacije Sredozemlja, francoske in nostalgične slovenske kuhinje.

15. in 16. avgust 2014 v restavraciji Sophia -Damir Modrušan, Restavracija Zigante –(Livade, Hrvaška)

Kuharski mojster Damir Modrušan je eden izmed “petih zlatih kuharskih mojstrov» na Hrvaškem. Sledeč sezonam tartufov in sezonskih sestavin, ustvarja meni v popolno doživetje, še posebej v kombinaciji z vini. Osebno je kuhal za svetovno znane osebnosti, kot so Sting, Naomi Campbell, Julio Iglesias, Niki Lauda in mnoge druge. Odkar je Damir prevzel vlogo šefa kuhinje restavracije Zigante, je postala ena najboljših restavracij na Hrvaškem.

3. in4. oktober 2014 v restavraciji Sophia -Ana Roš, Hiša Franko – (Kobarid, Slovenija)

Nekdanja študentka diplomacije Ana Roš je veliko navdiha in idej prinesla iz svojih potovanj, katere je moč zaznati v njenih sezonsko in lokalno usmerjenih jedeh, ki ustvarjajo svetovno lokalno kuhinjo. Poleg tega, da jo je mednarodna gastronomska elita sprejela medse, je Ana ena najboljših slovenskih kuharskih mojstrov.

14. in 15. november 2014 v restavraciji SophiaTomaž Kavčič, Gostilna pri Lojzetu na dvorcu Zemono(Vipava, Slovenija)

Kuharski mojster Tomaž Kavčič, oziroma kulinarična zvezda, je s svojo izredno domišljijo, eksperimentiranjem in z veliko ljubezni do lokalne identitete, vabljen kot poseben gost na najpomembnejše mednarodne gastronomske dogodke. Njegova gostilna pri Lojzetu na dvorcu Zemono je vključena v najpomembnejše slovenske in tuje kulinarične vodnike. Tomaž je bil nagrajen tudi s številnimi članstvi v elitnih združenjih kuharskih mojstrov.