V Portorožu se bodo iskrili elegantni mehurčki

V Portorožu se bodo iskrili elegantni mehurčki

AVTOR Turistično združenje Portorož g.i.z., Lea Šuligoj
FOTO arhiv Turistično združenje Portorož

 

26. decembra bo v Portorožu moč okusiti najboljše penine in šampanjce iz kar 30 kleti. Letošnja novost bo vstopnica Festival penin Gourmet, ki bo vključevala gala večerjo s spremljavo izbranih penin v restavraciji Sophia. Na svečanem programu v parku pred hotelom bodo nastopili tenoristi iz tria Eroika Aromatika.

Festival penin bo že sedmo leto zapored v Portorož privabil vrhunske peničarje in proizvajalcev šampanjcev. V glamurozni Kristalni dvorani hotela Kempinski Palace Portorož bo 26. decembra mogoče okusiti najboljše penine in šampanjce iz kar 30 kleti. Svečani program bo tudi letos potekal v veličastnem parku pred hotelom, kjer bodo slovenski vitezi vina bodo skupaj z vinsko kraljico slovenske Istre Julijo Jogan razglasili Naj penino Portoroža 2018, ozračje pa bodo s koncertom ogreli tenoristi iz tria Eroika Aromatika. Dogodek organizira Turistično združenje Portorož v sodelovanju s predsednico Društva vinogradnikov slovenske Istre Ingrid Mahnič in hotelom Kempinski Palace Portorož.

Vstopnice so že na voljo

Vstopnice za letošnji festival so že na voljo na spletni strani www.portoroz.si ter v TIC Portorož in TIC Piran, program v parku pa bo brezplačen. Cena vstopnice ostaja enaka kot lani, 20 evrov v predprodaji in 25 evrov na dan dogodka. Cena vključuje kristalen kozarec za penino ter degustacijo penin in šampanjcev, ki bodo predstavljeni v hotelu Kempinski Palace Portorož. Na dogodku bo (ob doplačilu) poskrbljeno tudi za pestro izbiro hladnih in toplih prigrizkov.

Okusna novost: Festival penin Gourmet

Letošnji obisk festivala lahko obiskovalci zaokrožijo z nepozabno kulinarično izkušnjo. S posebno vstopnico Festival penin Gourmet v vrednosti 80 evrov se bodo obiskovalci lahko prepustili vrhunskim okusom na gala večerji v najprestižnejši hotelski restavraciji Sophia. Chef Daniel Pause je pripravil štirihodni menu, ob vsakem hodu pa bo postrežen tudi kozarec izbrane penine, zmagovalke tekmovanja za Naj penino Portoroža minulih izdaj festivala. Število Gourmet vstopnic je omejeno, naprodaj pa bodo samo do 24. decembra oziroma do zapolnitve mest.

 

Vstopnice Festival penin

Cena v predprodaji: 20 evrov (nakup je možen na www.portoroz.si in na prodajnih mestih TIC Piran in TIC Portorož).

Cena na dan dogodka: 25 evrov (med 16. in 20. uro na blagajni na vhodu v Hotel Kempinski Palace Portorož).

Vstopnina vključuje kristalen kozarec za penino ter degustacijo penin in šampanjcev, ki bodo predstavljeni na festivalu. Število vstopnic je omejeno.

 

Vstopnice Festival penin Gourmet

Cena v predprodaji: 80 evrov (nakup je možen samo do 24. 12. oz. do zapolnitve mest na www.portoroz.si in na prodajnih mestih TIC Piran in TIC Portorož).

Vstopnina vključuje kristalen kozarec za penino, degustacijo penin in šampanjcev, ki bodo predstavljeni na festivalu, gourmet večerjo ob 20.00 v restavraciji Sophia s štirimi hodi in spremljavo s štirimi kozarci penine. Število vstopnic je omejeno.

Sparkling wine menu 2018_Sophia_web