V novi Val navtiki EXCLUSIVE: Pershing 70

V novi Val navtiki EXCLUSIVE: Pershing 70

AVTOR Mitko Ivanovski
FOTO Pershing yachts

Nenavadna barva, eksotična zunanjost, luksuzna notranjost in hitrost 85 km/h so atributi te balistične rakete med motornimi jahtami. Pershing 70 je pravi bahač in adrenalinska igračka na morju, le nekaj »cvenka« in smisla za zabavo morate imeti.

Ob imenu Pershing večina navadnih smrtnikov najprej pomisli na znamenite in nevarne balistične rakete ameriške vojske. Rakete so poimenovali po slavnem ameriškem generalu iz prve svetovne vojne, Johnu Josephu Pershingu, ki bi bil danes verjetno zelo ponosen na barke s svojim imenom. Zgodovina podjetja Pershing ali Cantieri Navali Adriatico sega v leto 1985, ko so prvič predstavili pershing 45. Zamisel zgraditi plovilo z vesoljskimi lastnostmi je osnovna filozofija tudi danes in tudi glavni snovalec zunanjosti vseh pershingov, Fulvio de Simoni, je še danes glavni umetniški vodja oblikovanja.

Današnja paleta teh raket na vodi obsega različne modele – od najmanjšega, 50, do največjega, 140. Druži jih predvsem lastnost, ki je drugod ne srečujemo. Zabava na morju se začne in konča v kokpitu motorne jahte. Dobrodošlica s šampanjcem in kaviarjem se vedno nadaljuje v družbi lepih deklet, ki so sinonim za druženje in proslavljanje vseh mogočih obletnic in razlogov. Diskretna svetloba ter odlična glasba gresta skupaj. Vse te lastnosti lahko uresničimo tudi na običajnih jahtah, a to je na pershingu najbolj pompozno in bahavo. Ko se po neprespani noči družba zbudi in si zaželi peljati se malo naokrog, ko se izza krme pershinga 70 pokaže značilna perjanica krmnega vala, log pa kaže 46 vozlov ali bolj razumljivih 85,1 km/h, potem vsem zastane dih. Pershing reže valove kot britvica, ponosno nosi svoje nočne goste in jih polni z adrenalinom dirkaške hitrosti na morju. To je pershing 70 – pozornost vzbujajoč in mistično zaželen za moško družbo plejbojev, polnih denarja, da zmorejo vse to plačati in se bahati pred dekleti. …

Več si lahko preberete v Val navtiki EXCLUSIVE 5/2016, ki je na prodajnih mestih v poletju 2016.