V MARINI PUNAT BREZ PRESTANKA DELAMO NA IZBOLJŠANJU STORITEV

V MARINI PUNAT BREZ PRESTANKA DELAMO NA IZBOLJŠANJU STORITEV

Val 264

V pričakovanju sončnih toplih dni, ki vas bodo primamili nazaj k nam na vaša prelepa plovila, poleg rednih dejavnosti pridno delamo na številnih novih projektih.

Naj omenimo samo tiste večje.

 VELIKA DELA NA POGONIH ZA DVIGANJE PLOVIL

V ladjedelnici, ki letos praznuje 100 let obstoja, so v teku velika dela na bazenu za 100-tonski travel lift. Dela potekajo po načrtih in tako zaključek prve faze pričakujemo aprila letos. Načrtuje se priprava terena bazena za novi travel lift. Začeli smo s postopkom nabave travel lifta za dviganje plovil nosilnosti do 500 ton in širine 15 metrov (edini te širine na Jadranu) za lažje dvigovanje velikih plovil do višine 16 metrov. Stare navoze bomo po zaključku del na operativni obali v coni servisa zasuli, kar pa se bo odvilo v eni od zaključnih faz projekta.

Ladjedelnica Punat bo tako v prihodnjem obdobju s takšnimi tehnološkimi izboljšavami razpolagala ne samo z boljšo infrastrukturo za dvigovanje plovil, ampak tudi z večjim prostorom za manevriranje in hrambo plovil, vse skupaj pa bo povzročalo tudi manj hrupa in imelo minimalni vpliv na okolje.

VLAGANJE V INFRASTRUKTURO MARINE

Kot vsako leto tudi letos zamenjujemo dele dotrajane infrastrukture, da lahko nemoteno zagotavljamo obljubljeno kakovost storitev za vas in vaša plovila. V zaključni fazi so dela na zamenjavi hidrantnega voda v coni B ob sprehajališču od pomola B1 do pomola B6.

Asfaltirali smo več kot 2000 m2 površine parkirišča zraven restavracije Marina.

V zaključni fazi so tudi dela na razširitvi prometnice za stavbo glavne recepcije, s čimer bomo dobili varnejšo traso za transport plovil in promet z avtomobili skozi marino. Dosedanji vhod v marino bomo uredili bolj racionalno, da bomo omogočili čim boljšo vidljivost pri vhodu in izhodu iz marine ter čim bolje izkoristili prostor.

ZA VAŠE LJUBLJENČKE NA DVEH IN ŠTIRIH KOLESIH

Nova polnilnica za električna vozila znotraj marine deluje. Svoje električne ljubljenčke tako lahko napolnite na postaji s šestimi priključki. Dovolj je, da prinesete svojo aktivno MEMBERSHIP kartico in se oglasite na recepciji marine, kjer aktivirate uporabo te storitve.

Ko vozilo priključite na polnilnico, je treba prisloniti kartico in izbrati, kateri priključek želite aktivirati (levi ili desni). Članska kartica bo nato avtomatsko odprla priključek za polnjenje. Ob koncu polnjenja je treba kartico ponovno prisloniti, da lahko priključek izvlečete.

Storitev je brezplačna, vse uporabnike pa vnaprej naprošamo, da takoj po koncu polnjenja vozilo prestavijo na eno od prostih parkirnih mest.

V marini smo montirali tudi samopostrežni sesalec in kompresor zraka za zračnice avtomobilov in koles. Postaja se nahaja ob cesti proti zgradbi yacht servisa, žetone za sesanje pa lahko kupite na recepciji marine.

NADALJUJEMO Z UREJANJEM SUHIH DOKOV

Čaka nas še gradnja dodatnih suhih dokov z mobilnim in fiksnim sistemom razpršilnikov za zmanjševanje širjenja požara in postavitev dodatnih montažnih skladišč v suhi marini.