Uspešno zaključen prevzem Elana

Uspešno zaključen prevzem Elana

Po devetih mesecih prodajnega postopka je novi, 100 odstotni lastnik Elana postala družba v lastništvu KJK Fund III, leta 2018 ustanovljenega sklada zasebnega kapitala, v vrednosti 250 milijonov evrov.

Elan je bil ustanovljen leta 1945, danes pa posluje v okviru štirih glavnih divizij: zimsko-športna oprema, napredna in visoko zmogljiva plovila za šport in prosti čas, inženiring rešitve za velike večnamenske arene in stadione po celem svetu in na področju obnovljive energije.

V KJK  obljubljajo, da bo Elanova vodstvena ekipa pod taktirko glavnega izvršnega direktorja Jeffreya Tirmana nadaljevala z vodenjem družbe. Poleg tega bo Tirman prevzel tudi vodenje novo ustanovljene krovne holdinške družbe, pod imenom KJK Sports. Ob Elanu bodo v sklopu KJK Sports tudi ostale družbe, ki delujejo v športni industriji, vključno z estonsko družbo športno-rekreativnih plovil Tahe Outdoors ter bolgarskim proizvajalcem koles Leader 96.

“Veselimo se sodelovanja tako s celotno KJK ekipo, kot tudi s kolegi iz ostalih družb v lastniški strukturi KJK. Verjamemo v nove priložnosti in sinergije, ki se v prihodnosti odpirajo med blagovnimi znamkami znotraj portfelja športnih podjetij z namenom, da KJK Sports postane resnično globalna skupina v športni industriji,” je še dejal Tirman.