Uspešna udeležba e’dyna na EBC (Energy Boat Challenge) v Monaku

Uspešna udeležba e’dyna na EBC (Energy Boat Challenge) v Monaku

e’dyn izjemno uspešen tudi v Monaku!

Že devetič zapored se je med 4. in 9. julijem v Monaku odvijal tradicionalni Monaco Energy Boat Challenge – veliko srečanje na področju alternativnih virov energije v navtični industriji. Množica profesionalcev, razstavljalcev in mladih perspektivnih inženirjev je predstavila, demonstrirala in preizkusila zadnje inovacije občinstvu strokovnjakov in obiskovalcev sejma.

e’dyn slavil zmago tudi tokrat!

Tekma manevriranja v marini je izjemna priložnost za predstavitev novih pogonskih sistemov javnosti.

To priložnost je nedvomno izkoristil e’dyn in zopet požel svoj trenutek zmagoslavja, saj je s skoraj 2-minutno prednostjo ponovno slavil zmago v svoji kategoriji. Lahek in okreten pogon e’dyn si je z odličnim podajanjem moči od nizkih do visokih vrtljajev zopet priplul novo medaljo. V manevriranju se je pomeril s šestimi ekipami iz Nizozemske, Švedske, Velike Britanije, Italije in Monaka.

Princ Albert II. ponovno obiskal e’dyn ekipo!

Za ta visok obisk bi lahko že malo v šali dejali, da je morda že kar tradicionalni. Ponovno je e’dyn ekipo pozdravil Princ Albert II. Kaj natančno so  zopet kramljali s člani   iz e’dyn ekipe. Glede na sproščenost vzdušja, se lanskoletnega obiska očitno spominja tudi Princ Albert II., ki je tudi tokrat z veseljem poziral pred fotografskim objektivom.

Organizacija in udeležba

Dogodek organizira  Yacht Club de Monaco v sodelovanju z Monaško fundacijo princa Alberta II. in s podporo Credit Suisse, BMW, SBM Offshore in ladjedelnico Oceanco. Dogodek je privabil 38 ekip, 27 univerz, 21 držav in 36 razstavljalcev. V tem letu je bilo na vodi več kot 50 plovil, kar je najvišja številka udeležbe od leta 2014, ko se je vse skupaj pričelo. V Monaku, samooklicani prestolnici naprednega jadranja, so tudi tokrat poskrbeli za 3 dni popolne akcije in morskih dogodivščin, zanimivih odprtih pogovorov (Tech Talks) in celodnevne konference z osredotočenostjo po napredku v okolju prijaznejših tehnologij za pogon plovil.

Tekmovanje

Po tradicionalni paradi, v kateri sodelujejo vsa plovila, so se tekmovalci pomerili v kvalifikacijah za tekmovanje naslednjega dne: Championship RaceOpen Sea Challenge pa se je odvijal v treh kategorijah: Solar Class, Energy Class in Open Sea Class.

Open Sea Class je predvsem namenjen razstavljalcem v Marini Yacht Cluba Monaco, da prikažejo ves potencial svojega čolna. V tej kategoriji so se lahko tekmovalci pomerili v treh različnih skupinah: RaceEndurance in Manoeuvrability (drika, vzdržljivost in manevriranje).