Uspešna predstavitev Elanovih plovil

Uspešna predstavitev Elanovih plovil

Val online

Družba Elan je tudi na letošnjem navtičnem sejmu v Biogradu na moru, ki velja za enega pomembnejših v regiji, uspešno premierno predstavila nova plovila iz družine Elanovih blagovnih znamk.

Navtični program družbe Elan se je predstavil s šestimi plovili blagovnih znamk Elan in Impression Yachts. V vodi so predstavili celotno floto jadrnic blagovne znamke Impression Yachts, ki trenutno šteje štiri modele. Ti so izjemno priljubljeni pri podjetjih, ki se ukvarjajo s čarter dejavnostjo, zaradi svoje prostornosti in udobja pa so pogosta izbira tudi pri zasebnih lastnikih.

Elan je na sejmu imel kar tri premierne predstavitve. Impression 40 je doživela na sejmu v Biogradu svojo svetovno premiero, Impression 45 je bila prvič predstavljena na Jadranu. Premiero je doživela tudi najmanjša predstavnica Elanove športne flote, Elan E1, Elan S5 pa je bila prvič predstavljena v hrvaških vodah. S serija Elanovi športnih jadrnic se od standardne serije razlikuje po materialih in tehnologiji izdelave, s pomočjo katere je serija S lažja od serije E za približno 7% in zaradi tega bolj stabilna ter ima posledično boljše jadralske lastnosti.

V Elanu so zadovoljni z odzivi obiskovalcev in potencialnih novih kupcev, saj nakazujejo, da je tudi nova linija plovil odgovor na aktualna povpraševanja kupcev. Tudi sicer je Elanova navtična divizija vedno uspešnejša, saj oktobra beleži porast naročil za kar 40% v primerjavi z istim obdobjem lanskega leta. Proizvodnja ze letošnje leto je razprodana in glede na dosedanjo prodajo ter odprta naročila se za leto 2014 pričakuje skoraj 40% višji obseg prodaje plovil kot leto poprej.