Uspeh na poti – SEAFARING 34

Uspeh na poti – SEAFARING 34

Val 242
AVTOR Peter Lenarčič
FOTO Peter Lenarčič

Vedno, kadar se peljem na Gorenjsko, si mislim: no, pa gremo spet v navtični center Slovenije. Elan, Greenline, Seafaring … vsi ti (da manjših izdelovalcev in podpornih podjetij sploh ne naštevamo) imajo sedež in proizvodnjo plovil locirano v našem alpskem dragulju. Seafaring Yachts je najmanjši od naštetih, a nam je po testu najnovejšega izdelka izpod njihovih rok jasno, da jim bo kmalu enakovredno stal ob boku tudi po razprodani knjigi naročil.

Seafaring vzporedno z naraščanjem naročil s polno paro deluje na učinkoviti organizaciji proizvodnje. To je tudi razlog, da ne sprejemajo naročil za več kot tri mesece vnaprej, kupcev namreč ne želijo zavajati glede dobavnih rokov svojih plovil. In kupcev ne manjka, še posebno dolga vrsta pa je nastala s splovitvijo najmanjšega člana družine, modela 34.

Spomnim se, da je ustanovitelj podjetja že na premieri prvega modela ladjedelnice, Seafaring 44, govoril, da ima že narejen design za njegovega manjšega brata, Seafaring 34. Prvi renderji so razkrili, da je oblikovna linija precej podobna starejšemu bratu, kar sicer ni nobeno presenečenje, četudi se je pod njo podpisal drugi oblikovalec, tokrat je to Nikola Oreškovič (podvodni del)…

Več o novem modelu Seafaring 34 si lahko preberete v septembrski reviji Val navtika 242.