Uradna otvoritev Tuš gourmet&delikatesa v Veleblagovnici Nama

Uradna otvoritev Tuš gourmet&delikatesa v Veleblagovnici Nama

Val 267

Po otvoritvi Tuš Boutiqua v pokritem delu glavne ljubljanske tržnice na Pogačarjevem trgu, kjer so poleg izdelkov vrhunske kulinarike za vsakdanje nakupe iz linije Ana Roš & Tuš na voljo še drugi izbrani lokalni izdelki, danes tudi uradna otvoritev Tuš Gourmet&Delikatesa v Veleblagovnici Nama.

Ljubljana, natančneje Veleblagovnica Nama, je z današnjim dnem bogatejša za še eno vrhunsko trgovino s skrbno izbranimi izdelki – Tuš gourmet&delikatesa, kjer bodo kupcem med drugim na voljo izbrani lokalni izdelki socialne kmetije Korenika, Božičeve kmetije 1987, številnih slovenskih kmetov ter Hiše Marinič, unikatne čokolade čokoladnice Lucifer Chocolate, peciva in ostale slastne dobrote Keksarne Brodnjak. Kupci pa bodo lahko segali tudi po dobrotah iz dobrotnice Gusto ter številnih drugih lokalnih in mednarodnih izdelkih. Marsikdo se bo razveselil tudi široke izbire svežih delikatesnih izdelkov pripeljanih direktno iz Toskane, dobavitelja Toskana d.o.o..

V novi trgovini je na voljo širok izbor vrhunskih vin slovenskih vinarjev (kot je Hiša dobrih vin Koželj, ki je na dan otvoritve tudi omogočila degustacijo njihovih vin) in pester izbor žganih pijač, ki so s svojo raznovrstnostjo lahko tudi odlično darilo za prihajajoče praznike.

Kot je na današnji otvoritvi izpostavila Marija Adela Gregorič Brodnik, predstavnica trgovine Tuš gourmet&delikatesa: »S ponudbo izbranih izdelkov v trgovini Tuš gourmet&delikatesa želimo nadaljevati uspešno sodelovanje Ane Roš in Tuša, ki v ospredje postavlja  spoštovanje lokalnega okolja, pridelkov slovenskih kmetov ter trajnostno naravnanih praks. Tako so v Tuš gourmet&delikatesa na voljo izbrani lokalni proizvajalci, ki v svoje izdelke verjamejo z vsem srcem in se v njih skriva ogromno pristne ljubezni do tega, kar počnejo.« In dodala: »Vsi izdelki so predstavljeni tako, kot si zaslužijo – z ljubeznijo. Ob nakupu izdelkov Ane Roš kupcem tudi svetujemo, katera vina predlaga Ana Roš. Verjamemo, da bomo s celovito storitvijo ustvarili še dodatno prijetno doživetje.«

Irenca Ocvirk, direktorica sektorja veleprodaje Engrotuš d.o.o., pa je poudarila: »Pri Tušu smo veseli nove pridobitve v centru Ljubljane, kjer je meščanom in obiskovalcem mesta na voljo izbrana ponudba za vsakodnevne nakupe in tudi za posebne priložnosti. Verjamemo, da smo s tem še dodatno popestrili že tako bogato in raznovrstno kulinarično ponudbo v mestu. V Tušu verjamemo v slovensko kakovost, zato je na naših policah več kot 70 odstotkov izdelkov slovenskega porekla. To se odraža tudi v naši liniji izdelkov Ana Roš & Tuš, ki združujejo vrhunsko kulinariko, izvirne recepture, lokalne sestavine in butične proizvajalce.«

V Tuš gourmet&delikatesa deluje moderna pekarna z najnovejšo tehnologijo, ki skrbi za sveže pečene pekovske dobrote. Kupci lahko izbirajo še med dnevno svežim sadjem in zelenjavo ter dnevno pripravljenimi svežimi malicami in kosili za s seboj, lahko pa si seveda vzamejo čas in se okrepčajo kar v Tuš gourmet&delikatesa.

Uradne otvoritve za povabljene goste se je udeležila tudi chefinja Ana Roš, ki se je pred kratkim znova uvrstila med deset najboljših kuharjev sveta, s Hišo Franko pa je že tretje leto zapored prejela dve Michelinovi zvezdici. V sodelovanju Ane Roš in Tuša že vse od poletja v pokritem delu glavne ljubljanske tržnice deluje mestna zakladnica lokalnih dobrot Ana Roš & Tuš Boutiqe, kjer so ljubiteljem slovenskih lokalnih dobrot poleg izdelkov iz linije Ana Roš & Tuš na voljo tudi drugi izbrani lokalni izdelki. Izdelki iz linije Ana Roš & Tuš se uvrščajo med bolje prodajane izdelke v svojih skupinah in še naprej ostajajo priljubljena izbira med kupci.