Trije novinci iz Sasga Yachts

Trije novinci iz Sasga Yachts

Marec 2016 je bil za ekipo Sasga Yachts zelo dejaven mesec, saj so uspeli zagotoviti tri nova plovila, ki bodo na voljo v mesecu juniju 2016: Minorchino 34, Minorchino 42 in Minorchino 54.

Najmanjše plovilo, Minorchino 34, se lahko pohvali z drugačnim konceptom luksuznega plovila. Je sveža alternativa podobnim izpodrivnim in polizpodrivnim barkam. Izdelan je na osnovi t. i. sandwich kompozitnih materialov. Uporabljeni materiali so se že izkazali pri ostalih plovilih Sasga Yachts – npr. pri plovilu Menorca, zasnovanem s strani Barracuda Yacht Design. Minorchino 34 je bil nominiran za evropsko plovilo leta 2016 in na Hrvaškem izbran kot plovilo leta 2016.

Minorchino 42 je najznačilnejši predstavnik teh legendarnih bark, s tokrat »običajnejšo« zunanjo podobo. Vseeno so zadržali vse odlične lastnosti tako na vodi kot tudi v notranjosti, zato plovila ni potrebno posebej predstavljati.

Minorchino 54 je »moderna klasika«, kot jo imenuje ustanovitelj teh legendarnih bark, in si zasluži posebno priznanje. V poplavi današnjih zelo podobnih bark so namreč ta plovila nekaj popolnoma drugega, drugačnega. Minorchino 54 fly je največji in z admiralskimi epoletami v floti štirih zelo značilnih bark te španske ladjedelnice z otoka Menorca. Za več informacij se obrnite na g. Aleša Strmljana, telefon: 041 725 800; e-pošta: ales@stal.si; STAL MAR d. o. o., Tbilisijska ulica 89, Ljubljana.
www.stal.si

SASGA 34