Toniju Vodišku zmaga in norma za mladinske olimpijske igre

Toniju Vodišku zmaga in norma za mladinske olimpijske igre

Val 227

Naš izjemni kajtar Toni Vodišek je v Dakhli v Maroku zmagal na kvalifikacijah za prihajajoče mladinske olimpijske igre (YOG) v Argentini ter tako Sloveniji prislužil mladinsko olimpijsko vozovnico v kajtanju.

Letošnjega leta Toni ne bi mogel bolje začeti, potem ko je na kvalifikacije odpotoval takoj po podelitvi priznanj Jadralne zveze Slovenije za dosežke preteklega leta, kjer je prejel priznanje za lovoriko svetovnega prvaka v razredu formula kite do 18 let.

Koprčan je v kvalifikacijah za sabo pustil vse tekmece francoskih, italijanskih in španskih ekip, tudi favorita Francoza Benoita Gomeza, ki je na drugem mestu pristal zaradi kazenskih točk v prejšnjih tekmah in je tako Toniju Vodišku prepustil najvišjo stopničko: “Srečen sem, da sem uspel na evropskih kvalifikacijah v Dakhli v Maroku dobiti edino vozovnico za mladinske olimpijske igre, ki bodo letos oktobra v Buenos Airesu v Argentini. Ponosen sem, da bom tam lahko zastopal Slovenijo. Tekma je bila zelo naporna, fantje iz cele Evrope so pokazali visok nivo znanja in želje po zmagi. Seveda vse to ne bi bilo mogoče brez vas podpornikov in odličnih kajtov #ozone,” je po zmagi povedal Toni Vodišek…

Več si lahko preberete v 227. št. revije Val navtika