Tina Mrak in Veronika Macarol ekipa leta 2018

Tina Mrak in Veronika Macarol ekipa leta 2018

Val 236
AVTOR Polona Marinček
FOTO Vid Ponikvar /Sportda, Nikos Alevromytis, Pedro Martinez / Sailing Energy / World Sailing
Aarhus, Denmark is hosting the 2018 Hempel Sailing World Championships from 30 July to 12 August 2018. More than 1,400 sailors from 85 nations are racing across ten Olympic sailing disciplines as well as Men's and Women's Kiteboarding. 40% of Tokyo 2020 Olympic Sailing Competition places will be awarded in Aarhus as well as 12 World Championship medals. ©PEDRO MARTINEZ/SAILING ENERGY/AARHUS 2018 04 August, 2018.

Jadralna posadka razreda 470 Tina Mrak in Veronika Macarol je uspešno leto zaključila kot najboljša ekipa leta po izboru Društva športnih novinarjev Slovenije. Skupaj z košarkarjem Luko Dončićem in športno plezalko Janjo Garnbret so se zapisali v športno zgodovino kot najboljši športniki Slovenije v letu 2018. Mrakovi in Macarolovi je uspelo praktično vse, kar sta si za leto 2018 zastavili. Januarja sta zmagali na regati svetovnega pokala v Miamiju, maja že drugič postali evropski prvakinji olimpijskega razreda 470 ter si po poškodbi in rehabilitaciji Macarolove na svetovnem prvenstvu olimpijskih razredov v Aarhusu na Danskem prijadrali še olimpijsko vozovnico za olimpijske igre Tokio 2020. Leto pa sta zaključili na tretjem mesti jakostne lestvice World Sailing. Z njima smo se pogovarjali po novem letu, teden pred odhodom v Miami, kjer sta se konec januarja pomerili na regati svetovnega pokala v jadranju.

Lansko leto sta zaključili zmagoslavno. Na slovesnosti konec decembra vaju je Društvo športnih novinarjev Slovenije razglasilo za ekipo leta. Kaj vama pomeni to priznanje?

VM: Zelo sva bili veseli tega priznanja, ki je prišlo malce nepričakovano. Naziv ekipa leta je lepa pohvala za naju in tudi pomembno priznanje za najin šport, saj se s tem tudi malo bolj medijsko izpostavi.

TM: Gotovo je to lep zaključek sezone, ki si ga želi vsak športnik. Res je bilo nepričakovano, zato sva bili tega še bolj veseli in nama predstavlja tudi motivacijo za naprej.

Spremljate tudi druge slovenske športnike in njihove uspehe? Kdo je po vajinem mnenju najbolj izstopal v lanskem letu?

TM: Šport na splošno kar dobro spremljam, vsak dan pogledam novice. V zimskih dneh sploh rada pogledam tekme alpskega smučanja in smučarske skoke. Mislim, da so šle letošnje nagrade v prave roke …

Več o klepetu z dekletoma si preberite v februarski reviji Val navtika 236.