Tina Mrak in Veronika Macarol, 470 – imeli sva trenutek slabosti, zdaj pa optimistično naprej

Tina Mrak in Veronika Macarol, 470 – imeli sva trenutek slabosti, zdaj pa optimistično naprej

Val 240
AVTOR Jakica Jesih
FOTO Tomaž Čopi

V zadnjo sezono pred olimpijskimi igrami si športniki želijo vstopiti kar se da uspešno in samozavestno in z našima olimpijkama Tino Mrak in Veroniko Macarol, ki sta v ženskem dvosedu 470 v Riu zasedli šesto mesto, na Japonsko pa odhajata s še višjimi cilji, ni bilo nič drugače. Po uspešnem začetku sezone pa sta dekleti na zadnjih dveh velikih dogodkih, eden od njiju je bil evropsko prvenstvo, nekoliko popustili in obakrat zgrešili prvo deseterico. Kaj se je dogajalo in kakšni so obeti za prihajajoče dogodke, tudi svetovno prvenstvo, smo za odgovore iz prve roke vprašali kar njiju.

Začnimo na začetku sezone, januarja v Miamiju, na regati svetovnega pokala, kjer sta lani slavili zmago.

Tina Mrak: Ja, sigurno sva si tudi letos želeli stopničk, ampak zbrana je bila vsa svetovna konkurenca in mislim, da sva nekaj regat odjadrali zelo dobro, predvsem sva bili konkurenčni v šibkem vetru, ki nama je v preteklosti delal težave, tokrat sva pa odjadrali dobro in bili zadovoljni z rezultatom. Zaradi prevladujočih šibkih vetrov je bilo veliko tudi čakanja, zaključili sva na šestem mestu.

Naslednja regata je bila v Palmi na španskem otoku Mallorca, ki prav tako slovi po močni udeležbi, jadrali sta zelo dobro in prijadrali stopničke.

Tina Mrak: Ja, pred tem sva opravili teden priprav na prizorišču, potem pa med regato jadrali zelo konstantno in iz dneva v dan napredovali po lestvici ter končali na tretjem mestu. Konkurenca je bila prav tako močna, prisotne so bile vse najboljše. Zanimiv je bil zadnji dan, ko smo imeli regato za medalje v zelo močnem vetru in valovih z odprtega morja. Vse skupaj je bilo že zelo na meji, če bomo regato sploh lahko izpeljali, visoki valovi so se namreč lomili na obalo in izhod na morje je bil zelo otežen. Na koncu smo vendarle izpluli, obranili sva tretje mesto in s to regato bili res zadovoljni…

Več si lahko preberete v junijski izdaji revije Val navtika.