Težave s progresivnimi očali?

Težave s progresivnimi očali?

Ali imate težave s progresivnimi očali? Se nanje nikakor ne morete navaditi in vas ves čas nekaj moti? Progresivna očala so večnamenska očala, ki jih uporabljamo za gledanje v daljavo in na bližino. Prednost takih očal je preprostost uporabe, saj potrebujete le ena očala za vsa opravila. Veliko ljudi se na taka očala hitro in z zadovoljstvom privadi, obstajajo pa tudi ljudje, ki se na progresivna očala privajajo dlje kot drugi. Razlogi za to so različni – lahko je dioptrija, napačno izbrani okvir, največkrat pa je to posledica netočne meritve očesnih podatkov in izdelave stekel.
Meritev očesnih podatkov je zelo pomembna. Očesni podatki morajo biti izmerjeni individualno za vsakega posameznika. Izmeriti je treba individualno razdaljo med zenicami in kot ter naklon okvirja. V primeru, da pri meritvi pride do napake 2 mm, to pomeni 30–40-% zmanjšanje vidnega kanala na srednji in bližnji razdalji. To je velikokrat razlog za težave. Včasih pa je razlog le v neustrezni končni prilagoditvi okvirja. Pri progresivnih očalih so natančne nastavitve nosnikov in naklona očal lahko ključne.
Svetujemo vam, da se v primeru težav obrnete na optiko Moj optik v Ljubljani. Pokličite jih in si rezervirajte termin za svetovanje. Preverili bodo, zakaj prihaja do težav in zakaj vas očala motijo. Specializirani so za izdelavo progresivnih očal, ukrivljenih športnih očal z dioptrijo in očal z visokimi dioptrijami. Lahko jih pokličete na tel. številko +386 31 687 565 vsak dan med 9.00 in 18.30.

www.mojoptik.si