Tempest 470

Tempest 470

Val 133

Okretnež

AVTOR Marko Čurin
FOTO Marko Čurin

Podjetje Capelli je bilo ustanovljeno leta 1974 v italijanski Cremoni blizu reke Pad. Mladi zanesenjak Davide Capelli je začel najprej izdelovati manjše stekloplastične čolne z nizko kobilico za reke, nato morske čolne in gumenjake. Fishermane, motorne barke s kabino, in gumenjake je začel masovno izdelovati na začetku devetdesetih let. Podjetje ima kaj pokazati, saj ima v svojem prodajnem programu dvanajst modelov motornih bark od 4 do 10 metrov dolžine in kar 21 modelov gumenjakov s trdim dnom od 4,20 do 10 metrov dolžine.

Podjetje sodeluje s studiem za oblikovanje Nova Design iz Milana, ki kroji vse modele odprtih čolnov in gumenjakov. Pri podjetju Marine System iz Kopra so nam tokrat ponudili v test manjši model.

Capelli Tempest 470 odlikuje zelo dobra končna izdelava in ne nazadnje tudi cena. S svojim simpatičnim videzom, barvno usklajenostjo ter obilico standardne in dodatne opreme, upam, da bo našel kupce med slovenskimi navtiki. Testni motor SUZUKI 60 se je pokazal kot zanesljiv, tih in miren sopotnik S svojo obliko in lastnostmi je navdušil. Poraba goriva je bila zanemarljiva. Kaj več o novih modelih SUZUKI si lahko preberete na naslednjih straneh. Verjamem pa, da bo zastopnik s tokratno premierno predstavitvijo v naši reviji in veliko promocijsko akcijo na letošnjem salonu v Izoli in pozneje na Internautici prepričal še katerega izmed prihodnjih “novopečenih” ljubiteljev tovrstnih plovil.