Team Nika svetovni prvak v RC 44

Team Nika svetovni prvak v RC 44

V jadralski »meki« je potekala regata super hitrih in naprednih bolidov RC 44, kjer so flotne preizkušnje štele za točkovanje v svetovnem pokalu. Od vseh dogodkov, ki se zgodijo na koledarju regat RC 44, je organizacijo letošnjega svetovnega prvenstva dobil prav Cascais. Tu je svojo prvo zmago na prvo kategornem dogodku zabeležila Team Nika, kjer jadrajo na krovu ruskega poslovneža Vladimirja Proshikina še Tomaž Čopi, Mitja Margon in Iztok Knafelc, medtem ko za pripravo jadrnice skrbi Toš Skrt Golja. V letošnjem letu je za taktiko na krovu zadolžen eden najboljših jadralcev na svetu, Dean Barker. Z dvema »kivijema«, ki jih je pripeljal s seboj v ekipo, je doprinesel svoje znanje in karizmo ter ekipo Nika uigral v zmagovalni stroj.
Drugo mesto je na svetovnem prvenstvu osvojila ruska posadka Bronenosec s krmarjem Vladimirjem Liubomirovom, medtem ko je odlično tretje mesto v boju za stopničke zasedla slovenska ekipa Ceeref poslovneža Igorja Laha. Tri močne ekipe so tudi sicer veljale za favorite, kajti Bronenosec je bil lanski zmagovalec svetovnega pokala, medtem ko je bil Igor Lah na najvišjih stopničkah predlani. Vsem ekipam in skiperjem je dišav laskavi naslov, a so si ga očitno še najbolj želeli fantje iz Team Nika in z odličnim jadranjem v zaključku pokazali svojo borbenost in veliko željo po zmagi. Tekmovanje RC 44 se sicer še ni končalo; svoj finiš bo doživelo na prelepi lokaciji Deviških otokov, kjer se bo ekipa Nika potegovala za zmago v letošnji sezoni med flotno preizkušnjo, medtem ko bo Bronenosec skrbel za najboljše dvobojevanje in skušal ohraniti vodilno mesto.
Seveda bomo spremljali in poročali o nadaljnjem razpletu, v novembrskem Valu pa si boste lahko iz prve roke prebrali celotno zgodbo ekipe Nika pri osvojitvi naslova svetovnih prvakov.