Svečano odprta ACI marina Rovinj

Svečano odprta ACI marina Rovinj

Val 239

26. aprila 2019 so v Rovinju svečano odprli najsodobnejšo in po mnenju mnogih tudi najlepšo marino navtičnega turizma na Jadranu, ACI marino Rovinj, ki danes lahko ponosno stopi ob bok elitnim svetovnim destinacijam.

Največja ACI-jeva investicija v zgodovini, ki je kategorizirana s 5 sidri, se lahko opiše v štirih besedah: lepota, luksuz, inovativnost in varnost.

Trak na otvoritvi je prerezal hrvaški predsednik vlade Andrej Plenković: »Ta investicija omogoča novo dimenzijo turizma in daje dodaten impulz krepitvi turizma v Istri, ki je med našimi regijami ena od nosilk hrvaškega turizma.«

ACI je med prenovo sledil vrednotam, ki poudarjajo lepoto naravnih danosti z minimalnimi posegi v prostor. Minimalistična arhitektura se idealno vklaplja v prostor, uporablja najsodobnejše tehnološke in infrastrukturne rešitve z vrhunsko stopnjo storitev in bogatimi vsebinami, ki na 1400 m2 tudi najzahtevnejšim navtikom ponujajo številne servise: sodoben gostinski objekt, wellness, trgovina z mešanim blagom in butiki znanih blagovnih znamk, predstavništva priznanih znamk luksuznih jaht, čarter agencije, servisni center za plovila itd. Najnovejši Wi-Fi sistem, najsodobnejši video nadzor in kontrola dostopa, ACI sistem digitalnih vplovitev ter avtomatizirani sistem za zagotavljanje maksimalne energetske učinkovitosti so samo del rešitev rovinjske marine. Dva prostrana bazena marine se ponašata s 196 privezi, ki lahko na letni privez sprejmejo plovila dolžine do 35 metrov, na dnevni privez pa tudi taka z dolžino do 100 metrov.

»Pravo delo pa je šele pred nami, saj nam je cilj ne samo izpolniti, ampak preseči pričakovanja naših gostov,« je povedal predsednik uprave ACI-ja, Kristijan Pavić.

www.aci-marinas.com