Suzuki – skrbi za okolje

Suzuki – skrbi za okolje

Val 252

Plastični odpadki, ki se v naravnem okolju razgradijo v mikroplastiko, postajajo velik ekološki problem. Suzuki se kot prvi proizvajalec izvenkrmnih motorjev zaveda problematike mikroplastike v oceanih, zato je razvil prvo napravo za zbiranje mikroplastike iz morja.
Da ohladi motor, izvenkrmni motor prečrpa veliko količino morske vode, zato so prišli na idejo, da razvijejo zbiralno napravo, ki zbira mikroplastične odpadke v povratnem vodu. S to napravo lahko iz morja zbiramo mikroplastiko že, ko zaženemo motor. Napravo je enostavno namestiti na povratno cev in ne vpliva na lastnosti delovanja motorja. Leta 2021 jo Suzuki namerava na trgu predstaviti kot opcijsko opremo, pozneje v prihodnosti pa jo bodo vključevali vsi novi Suzukijevi izvenkrmni motorji.
Z namenom zmanjšanja plastičnih odpadkov so v podjetju Suzuki začeli tudi vse več rezervnih delov pakirati v alternativne embalažne materiale, plastiko je tako zamenjal papir. S temi spremembami bodo kupci in lastniki Suzuki izvenkrmnih motorjev pripomogli k reševanju velikega trajnostnega problema.
www.as-boats.si