SUP je tudi stik – samega s sabo in z naravo!

SUP je tudi stik – samega s sabo in z naravo!

Val 199
AVTOR Tina Pustovrh Puc

Potrebujete desko, veslo, oblačila, obutev ali drugo dodatno opremo za SUP? Želite za začetek SUP opremo le najeti? Morda potrebujete nasvet, ki se tiče tega vodnega športa? Če je kateri izmed odgovorov pritrdilen, obiščite spletno stran podjetja wasup – www.wasup.si, pišite jim na: info@wasup.si ali jih pokličite na 040 867 867.

199. št. revije Val navtika, ki je že na prodajnih policah, na športnih straneh prinaša članek o občutkih, ki jih je doživljala superka ob prvih stikih z desko in vodo:

»Ljubljanica, resno?« je bilo moje vprašanje. »Hm, ne vem. Nisem prepričana, da želim tvegati, da padem v to umazano vodo,« so bili moji pomisleki. Kot da bi bilo včeraj, se spomnim dneva, ko me je pred tremi leti (sedaj že prijatelj) Samo povabil na poslovni sestanek na SUP desko. Zanimiva ideja. Enkratna ideja. Niti pomislila nisem, da bi jo zavrnila, jaz, športen tip od glave do pet.

Bil je čudovit majski dan in razen tega, da mi je bilo, priznam, nerodno pred radovednimi Ljubljančani in da si Ljubljanice nikoli nisem želela ogledati od blizu, drugih zavor ni bilo. Še danes ne vem, kako mu je uspelo, ampak verjela sem mu, res sem mu verjela, da ne bom pristala v vodi. Ker, baje, nihče nikoli ne pade vanjo. In ker vem, da vsemu, čemur verjame um, verjame telo, mi je seveda uspelo. Ostala sem suha. In brez besed. Dan je bil namreč čaroben. Veliko mirnejši, kot sem ga bila vajena. Nekaj je bilo drugače. Zelo drugače. Samo me je namreč odpeljal drugam. Z nekaj napotki mi je pokazal tehniko veslanja in sva šla. Na drugačen izlet. Nekam, kjer še nisem bila. Pravzaprav sem bila, pa tega kraja nikoli nisem videla s tega zornega kota. Pogled na nabrežje Ljubljanice je bil nekaj posebnega. Lepši. Mirnejši. Brez tistega vonja, ki si ga predstavljaš, ko od zgoraj pogledaš v ljubljansko reko. In ko sva tako mirno veslala in zraven klepetala, se mi je zgodilo nekaj neverjetnega … Niso me motili. Tisti pogledi z brega. Ker to niso bili pogledi začudenja, pač pa pogledi, ki ti sporočajo: Tudi jaz bi poskusil. Tako lepo izgleda.

Več si lahko preberete v 199. št. revije val navtika.