Stingray 235 cr

Stingray 235 cr

Val 149

Nov koncept

AVTOR Matija Klemenc
FOTO Matija Klemenc

O predstavnikih ameriškega Stingraya smo se že dodobra razpisali, zlasti o manjših modelih, takšnih s kabino in o tistih brez. Tokrat smo pod drobnogled vzeli model 235 cr, ki je osnova za popolnoma novo serijo čolnov.

Stingray 235 cr je prvi izmed popolnoma nove serije čolnov, ki so jih pri Stingrayu pripravili za prihajajoče sezone. Oblikovno še vedno sledi hišni filozofiji, zato ga ne moremo zamenjati s katerim od tekmecev, ima pa eno bistveno novost. To je širok premec, kar je priljubljeno tudi pri konkurenčnih ladjedelnicah, v tem primeru pa so pri kabinski različici dodali še priročen sedež na premcu, ki je hkrati tudi pokrov sidrnika, kjer je pospravljena tudi kopalna lestev na premcu. Različico z odprtim premcem smo posebej omenili zato, ker je na voljo tudi različica z odprtim premcem, katerega pa še nismo imeli priložnosti videti.

Splošna ocena koncepta, kakor so si ga zamislili in ga premierno predstavili z modelom 235 cr, je zelo zadovoljiva. Tudi če se nam morda na prvi pogled zdi nekoliko nenavadna oblika, se hitro izkaže za praktično in ima več prednosti, kot bi si mislili.

Poleg tega ima tudi kar veliko serijske opreme, zato bomo morali doplačati le za kakšno ponjavo, globinomer in morda še kakšno malenkost. Osnovna različica z najšibkejšim bencinskim motorjem brez carine in DDV-ja stane 38.972 €, čoln z najšibkejšim dizelskim motorjem pa 44.391 €.