Stingray 225 cr in lr

Stingray 225 cr in lr

Val 151

Z in brez kabine

AVTOR Matija Klemenc
FOTO Matija Klemenc

O ameriških Stingrayih je bilo v Valu že veliko napisanega. Zadnji, o katerem smo se razpisali, je bil model 235 cr, ki je prvi predstavnik novih smernic in idej, ki jih bodo uvedli v večino svojih prihodnjih modelov. Tokrat si bomo pogledali predstavnika malce starejše, a še vedno aktualne serije 225, ki je na voljo v dveh različicah. S kabino ali brez nje. Gre za izjemno uspešen model čolna, ki ga odlikuje zelo dobro razmerje med ceno in kakovostjo.

Glavna razlika med novo in prejšnjo serijo čolnov je v premcu. Novi 235 ima namreč precej širši premec, kar se odraža na več mestih, medtem ko imajo predstavniki prejšnje serije dokaj ostre premce, na katerih se pri cruiserju (s kabino) tudi ograjica zaključi ostro.

Tovrstnih čolnov je na trgu res veliko, skoraj preveč, zato imamo pogosto težave, katerega izbrati in zakaj. Pogosto se odločamo na podlagi videza – kaj nam je pač všeč, opreme, ki nam jo nudi, nemalokrat je zelo pomemben dejavnik tudi cena in tu ima Stingray nekaj prednosti. Cena za čoln z odprtim premcem in najosnovnejšim motorjem brez dodatne opreme znaša namreč 30.182 € + dajatve, za različico z najmočnejšim motorjem pa je treba odšteti dobrih šest tisočakov več. Dokaj ugodne cene za čoln, ki nam lahko nudi veliko užitkov.