Stingray 195 cx in lr

Stingray 195 cx in lr

Val 131

Z ali brez kabine

AVTOR Matija Klemenc
FOTO Matija Klemenc

Čolni ameriške ladjedelnice Stingray so zadnja leta spet prisotni na slovenskem trgu. Ladjedelnica se je osredotočila na izdelavo manjših gliserjev, o čemer zgovorno priča podatek, da njihov admiralski čoln ne presega 25 čevljev. Tokrat se bomo posvetili modelu 195, ki smo ga priročno na test dobili v kar dveh različicah, in sicer z in brez kabine. Čolna sta v osnovi enaka, zato bomo izpostavljali le vidnejše razlike. Najvidnejša je seveda na premcu, kjer cx ponuja prenočišče dvema članoma posadke, lr pa je namenjen izključno dnevnemu preživljanju časa, zabavi in športnim aktivnostim, zaradi česar je bil bowrider tudi opremljen z močnejšim, 4,3-litrskim GXi Volvovim motorjem z 225 KM, medtem ko je bil cuddy opremljen s šibkejšim, 3-litrskim Volvovim motorjem s 135 KM.

Enak čoln, a kljub temu tako drugačen. Odločitev je odvisna od mnogih dejavnikov, med njimi morda tudi starosti lastnika ali pa njegove družbe … Ne glede na to, katera različica nam je bolj pri srcu, nas bo Stingray 195 na dopustih lahko spremljal vsepovsod, saj ga je mogoče preprosto naložiti na prikolico in odpeljati s seboj. To mu omogočajo njegove dimenzije, zlasti širina, ki z 231 cm ne presega dovoljene širine za vleko na evropskih cestah.

Še skok na cenik. Za cuddyja z osnovno opremo in najšibkejšim motorjem je treba odšteti 21.082 € +DDV, za bowrider z močnejšim motorjem pa 23.811 € +DDV.