SREČANJE S TINO MRAK, VERONIKO MACAROL IN TOMAŽEM ČOPIJEM

SREČANJE S TINO MRAK, VERONIKO MACAROL IN TOMAŽEM ČOPIJEM

AVTOR Jakica Jesih
FOTO Jakica Jesih

ZAKLJUČEK LETOŠNJE JADRALNE SEZONE

Konec meseca novembra so se v prostorih Jadralnega centra Portorož srečali prijatelji, podporniki, sojadralci in člani kluba JK Pirat, da bi skupaj z našima olimpijkama Tino Mrak in Veroniko Macarol ter njunim trenerjem Tomažem Čopijem obeležili zaključek letošnje sezone in na kratko pogledali tudi v prihodnost.

Na žalost se je srečanje odvilo brez Veronike, ki doma okreva zaradi pljučnice, a je tako nekoliko več o letošnji sezoni povedala Tina:

Tina Mrak: “Sezona je bila kar razburljiva. Bilo je nekaj zelo uspešnih regat, nekaj manj uspešnih, ampak če potegnemo črto: s tretjim mestom na regati za pokal princese Sofie in šestim mestom na svetovnem prvenstvu, na prizorišču prihodnjih olimpijskih iger na Japonskem, mislim, da smo lahko kar zadovoljni. Evropsko prvenstvo z nekoliko slabšim rezultatom smo kar hitro pozabili ter se osredotočili na Japonsko, kjer smo stestirali novo jadrnico. Občutki so bili kar dobri. Ostaja še nekaj stvari, ki jih bomo skušali v prihodnjih nekaj mesecih odpraviti …

Več si lahko preberete v decembrski izdaji revije Val navtika 245.