Športno ukrivljena očala z dioptrijo

Športno ukrivljena očala z dioptrijo

Moj optik

Če ste oseba z dioptrijo, se vam je zagotovo že postavilo vprašanje, ali je možno imeti ukrivljena športna sončna očala z dioptrijo. Odgovor je pritrdilen. Ukrivljena sončna očala z dioptrijo so v tujini poznana že vrsto let, v Sloveniji pa je to še dokaj nepoznano področje. Ko v optikah povprašate po takšnih očalih, vam velikokrat odgovorijo, da je izvedba takšnih očal sicer možna, vendar s popačenjem na robu stekel. Vendar to ni nujno pravilen odgovor optika. V primeru ukrivljenih očalnih okvirjev je treba naročiti posebna stekla, ki so prilagojena in posebej narejena za ukrivljen okvir. Takšna stekla pa ponuja le nekaj zelo redkih izdelovalcev očalnih stekel.

Kaj so športno ukrivljena očala z dioptrijo?

Športno ukrivljena očala z dioptrijo so očala z ukrivljenimi korekcijskimi stekli z vašo točno dioptrijo, ki so bolj zaprta in sledijo naravni krivini obraza. Zaradi svoje ukrivljenosti očala nudijo boljšo zaščito oči, kot ravna očala. Pred nevarno UV svetlobo, močnim bleščanjem, vetrom in tudi pred pljuski morske vode so oči zaščitene od spredaj, z vrha in od strani. Očalna stekla morajo poleg zaščite pred bleščanjem zagotavljati nepopačen in jasen pogled in izboljšati ostrino vida in kontrastnost.

Izdelava športno ukrivljenih očalnih stekel z dioptrijo

Za ukrivljene športne okvirje so primerna posebna športna stekla, ki vključujejo individualni preračun dioptrije glede na kot gledanja, naklon okvirja in zenično razdaljo posameznika. Individualni izračun dioptrije je narejen za vsakega posameznika posebej. V sami izdelavi stekla so upoštevani podatki okvirja in prizmatični učinki na dano dioptrijo. Rezultat je nepopačena slika na robovih, kljub ukrivljenim steklom.

Naročilo športno ukrivljenih očalnih stekel

Vgradnja ukrivljenih dioptrijskih očalnih stekel je odvisna od okvirja in njegove velikosti, očesne razdalje med zenicama in dioptrije. Pred naročilom očalnih stekel je potreben pregled vida in podrobna meritev očesnih podatkov. Pri izdelavi očal s takšnimi stekli je potrebna velika natančnost. V optiki Moj optik vas po opravljeni strokovni meritvi vida slikajo na stoječem iTerminalu in s tem izmerijo vse očesne podatke, kot okvirja, naklon in nagib glave. Rezultat so individualna očala, ki so narejena posebej za vas in vam bodo tudi pri športnih aktivnostih omogočila oster vid na vse razdalje.

V optiki Moj optik so specializirani za izdelavo ukrivljenih športnih očal z dioptrijo, progresivnih očal in izdelavo očal visokih dioptrij. S pomočjo naprave za merjenje očesnih podatkov in posebnim izračunom lahko pri naročanju očalnih stekel predhodno določijo debelino stekel in jih optimizirajo. Očalna stekla so tako brez dodatnega stroška tanjša.

Obiščite jih v Zupančičevi jami v Ljubljani in z veseljem si bodo vzeli čas za vas!

Moj optik

Zupančičeva jama

Železna cesta 10c, 1000 Ljubljana

Telefon: 059 012 722

www.mojoptik.si

Več si lahko preberete v 189. št. revije Val navtika.