Speedmaster Apollo 11 – omejena izdaja ob 50. obletnici

Speedmaster Apollo 11 – omejena izdaja ob 50. obletnici

S prvim pristankom na Luni leta 1969 so nekateri trenutki ostali za vedno zapisani v svetovno zgodovino: od slavnih besed do vsem poznanega odtisa astronavtove noge na prašnem površju Lune. To je bila misija, ki bo ostala nepozabna. Ob 50. obletnici misije Apollo 11 OMEGA ponosno predstavlja novo uro Speedmaster Limited Edition.

Pionirski duh

Ura Speedmaster je 21. julija 1969, ko je prvi človek stopil na Luno, postala del svetovne urarske zgodovine. Z uporabo novih materialov, kot je 18-karatno zlato MoonshineTM, ohranjajo pri OMEGI tudi danes pionirski duh. Ta ekskluzivna zlitina, svetlejšega odtenka kot tradicionalno rumeno zlato, je izredno odporna na zunanje dejavnike in s časom ne bledi.

Najboljši urarski inženiring

Razvoj in inovacije so bili ključni elementi uspeha misije Apollo 11. Tudi OMEGA je sledila temu in naredila 42-milimetrsko ohišje iz najboljšega jekla, luneto iz polirane črne keramike z vtisnjeno tahimetrsko lestvico OMEGA CeragoldTM ter obrobo iz 18-karatnega zlata MoonshineTM.

Poklon zgodovinskim dogodkom

Ko je kot prvi človek stopil na površino Lune ob 03:15:16 UTC, je Buzz Aldrin na roki nosil uro OMEGA Speedmaster. Pri oznaki 9 ima ta omejena serija ur zato lasersko vgravirano podobo Buzza, v spomin na misijo pa se oznaka za 11 razlikuje od drugih oznak tako, da je zapisana s številko. Oboje je izdelano iz 18-karatnega zlata MoonshineTM. Na hrbtni strani ohišja je na teksturi, podobni površju Lune, lasersko vgravirana podoba stopinje astronavta. Na njej so s črkami iz 18-karatnega zlata MoonshineTM zapisane tudi legendarne besede Neila Armstronga: »THAT’S ONE SMALL STEP FOR A MAN, ONE GIANT LEAP FOR MANKIND« (To je majhen korak za človeka, a ogromen skok za človeštvo.). Omejena izdaja šteje 6.969 kosov. Ponosen lastnik bo serijsko številko ure lahko prebral na hrbtni strani ohišja, vgravirano s črno barvo poleg napisa APOLLO 11, 50th ANNIVERSARY, LIMITED EDITION.

Vrhunski mehanizem

Po štirih letih raziskav in preizkusov je OMEGA izdelala svoj najsodobnejši mehanizem, t. i. Co-Axial Master Chronometer Calibre 3861. Ta dosega standard kronometrov Master Chronometer, ki je industrijsko najvišje certificiran nivo natančnosti, magnetne odpornosti in karakteristik kronometrov.

Pase ure je narejen iz polirano-brušene kovine, z značilnim znakom omega na zaponkah. Ura je shranjena v skrbno izdelani škatli v NASA slogu in nameščena na edinstvenem podstavku lunarnega modula.